Uutiset

Onko tässä liigakevään musta hevonen? – ”Emme suostu häviämään kenellekään!”

22.03.2017 11:59

Liigan pudotuspelien ensimmäinen kierros käynnistyy Kuopion KalPan ja Lahden Pelicansin osalta keskiviikkona Pohjois-Savossa, Niiralan montun kiekkopyhätössä.

Illan isäntä KalPa kuuluu kauden ehdottomiin yllättäjiin. Alkusyksystä asti väkevästi lätkineet kuopiolaiset ylsivät vastoin kaikkia odotuksia runkosarjassa kolmanneksi, kun taas Pelicans punnersi viime tingassa kuudenneksi.

- Vastakkain ovat aika erityyliset joukkueet. Molemmilla on omat vahvuutensa – ja KalPalla myös heikkoutensa, Pelsun Vili Sopanen hekottelee Seiskalle.

Ja mitkähän ne mahtavat olla?

- No en mä nyt niitä tässä paljasta!

Vili Sopanen, Lahden Pelicans.

KalPa keskittyi niin vahvasti tulevaan ottelusarjaan, ettei Seiskalle herunut kommentteja. Sen sijaan Sopanen ehti liekittää ennakkoasetelmia väittämällä, että kuopiolaiset ovat puolivälieräsarjassa ”selkeitä ennakkosuosikkeja.”

- KalPa sai 120 pistettä, Pelicans 93 pistettä. Ja olisivatkohan keskinäiset kohtaamiset menneet heille 3-1. Joten eivätköhän he ole aika selkeitä suosikkeja, Sopanen vierittää paineita.

Sopasen mukaan paineeton tila sopii lahtelaisille.

- Meidän ei tarvitse enää jännittää, sen kun vaan mennään ja vedetään täysillä. Tykkään siitä asetelmasta, ettei ole pakko tehdä mitään.

Vili Sopanen oli yhtä hymyä Liigan palkitsemistilaisuudessa sunnuntaina.

Toisaalta tuoreessa muistissa on vielä viime kausi, jolloin KalPa voitti kaikki runkosarjakohtaamiset, mutta kun kevään tosipelit käynnistyivät, Pelicans pöllytti savolaiset tylysti ennenaikaiselle kesälomalle.

- Sitähän sanotaan, että historia toistaa itseään… En kuitenkaan laskisi mitään sen varaan, Sopanen naureskelee.

Pelicans on joukkue, joka pelaa kovaa ja narisuttaa herkästi jäähyaition ovea. Suuren kiekkoyleisön silmissä joitakin lahtelaispelaajia voi olla vaikea nähdä taluttamassa mummoja suojatien yli tai osallistumassa partiopoikien kevätleirille.

Sopasen mielestä Pelicansin ”pahat pojat” ovat kuitenkin saaneet syyttä roiston leiman otsaansa. Hänen mukaansa lahtelaiset ovat kärsineet turhaan maineestaan.

Pelicansin Vili Sopanen sijoittui pistepörssin kuudenneksi tehoilla 20+26=46.
Pelicansin Vili Sopanen sijoittui runkosarjassa pistepörssin kuudenneksi tehoilla 20+26=46.

- Osittain varmasti joo. En sano, että oltaisiin pelattu siistiä lätkää, mutta ei ole kyllä läikkynytkään pahasti.

- Ei auta kuin pelata sen mukaan, miten tuomarit viheltävät.

Radiomastojen juurella kaikki viittaa kuulemma siihen, että keväästä on tulossa turkoosi.

- Kaikki on ainakin pedattu sille. Ihmiset ovat tosi innoissaan – huomaa, että koko kaupunki on takanamme ja ihmiset odottavat menestystä. Ja niinhän sen pitää ollakin, Sopanen myhäilee ja lähettää terveiset Kuopioon:

- Joukkueemme on vahvistunut viime vuodesta. En lähde uhoamaan, mutta emme pelkää ketään, emme nöyristele ketään emmekä suostu häviämään kenellekään!

Kanada-malja

KalPan ja Pelicansin puolivälieräsarja käynnistyy keskiviikkona Kuopiossa klo 18.30. Välieräjoukkue on selvillä viimeistään lauantaina 1.4.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!