Katjusa Levänen on burleskitähti.

”Olen saanut kolhuja naiseuteeni!” 43-vuotias Katjusa Leväniemi päätyi rakennustyömaalta burleskitähdeksi!

07.10.2019 17:03

Katjusa Leväniemi, 43, on maalari ja voimanostaja, jonka uusin aluevaltaus on burleski. Esityksiin tarttuu vaikutteita vapaaehtoistyöstä vankien ja päihdeongelmaisten kanssa.

– Usein on ollut vaikeaa olla nainen, koska ympäristö, jossa toimin on miesvaltaista, rakennustyömailla työskentelevä Katjusa kertoo.

Hän kokee, että raksoilla pärjää sitä paremmin, mitä miesmäisempi persoona on.

– Rooli jää helposti päälle.

Katjusa päätyi burleskin pariin puoliksi vahingossa, kun sattui paikalle Salon teatterille järjestetylle kurssille.

– Olen avoin uusille ideoille, joten minut oli helppo houkutella mukaan.

Lue myös: M/S Romantic -sarjan seksikäs mysteerinainen Mia Sirén on burleskitanssija: Tätä ei tehdä miesten päiväuneksi!

Kolhuja naiseudessa

Burleski avasi Katjusalle uudenlaisen käsityksen siitä, millainen hän on. Lajissa on kysymys yliampuvastasta, eroottisesta tanssiesityksestä.

– Olen saanut paljon kolhuja naiseuteeni, mutta burleskiopettaja sai minut uskomaan itseeni. Tajusin myös, ettei pidä mahtua mihinkään valmiiseen muottiin.

Naiseuden löytäminen itsestään on ollut yksi burleskin hyvistä puolista.
Naiseuden löytäminen itsestään on ollut yksi burleskin hyvistä puolista.

 

Lue myös: M/S Romantic -sarjan seksikäs mysteerinainen Mia Sirén herättää paheksuntaa: ”En pyydä anteeksi seksuaalisuuttani!”

Myös Katjusan käsitys siitä, mikä on naiseutta, mullistui lajin kautta.

– En ole luonnostaan mikään ”sensuelli-Elli”, mutta on ihan yhtä hyvä juttu, että olen vahva nainen, joka tietää, mitä tahtoo.

Burleskissa jokainen käsikirjoittaa itse oman esityksensä ja yleensä siinä hyödynnetään itselle tärkeitä aiheita. Esityksessä on keskeistä luoda roolihahmon, joka voi tehdä lavalla mitä vaan.

– Ensimmäinen taitelijanimeni oli Lady in Smoke. Ensimmäisessä esityksessäni vain kokeilin, miltä burleski tuntuu, Katjusa kertoo.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Mia Jussinniemi
Kuvat: Mia Jussinniemi

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!