Uutiset

”Oksensin koko matkan ylös!” Maailman vaarallisinta vuorta valloittamaan lähtevällä Elina Tervolla raju kenraaliharjoitus Kilimanjarolla!

10.11.2019 21:41

Himalajan vuoristoon kuuluva Annapurna on vajaa 50 kilometriä pitkä harjanne, jonka korkein kohta tottelee nimeä Annapurna I. Sen 8091 metrin korkeuteen ulottuva huippu tekee siitä maailman kymmenenneksi korkeimman vuoren.

Samalla kyseessä on kenties koko planeetan vaarallisin vuori. Annapurnalle kavunneista kiipeilijöistä on eri arvioiden mukaan saanut surmansa lähes joka kolmas. Heidän joukossaan myös kokenut suomalainen vuorikiipeilijä Samuli Mansikka (24.3.2015).

– Tiedän kyllä, että moni on kuollut sinne. Itse ajattelin kyllä tulla hengissä takaisin, Elina Tervo nieleskelee Seiskalle.

Lue lisää: ”Ajattelin tulla hengissä takaisin!” Povipommi Elina Tervo lähtee elämänsä vaarallisimmalle reissulle!

Elina Tervo.

Rima yhä korkeammalle

Rovaniemeläislähtöinen Elina tunnetaan elämäntapamatkaajana, jolla piisaa titteleitä vaikka muille jakaa. Hän on entinen Miss Helsinki, juontaja, tosi-tv-tähti, malli, bloggari ja vloggari – muttei mikään vuorikiipeilijä. Joten mistä ihmeestä on kyse?

– Ymmärrän kyllä tämän ihmetyksen! Mutta kun on kolunnut tätä maailmaa ristiin rastiin ja nähnyt tyyliin kaikki turistikohteet, on alkanut tuntua siltä, ettei enää mistään saa kiksejä. Haluan uusia kokemuksia ja asettaa riman yhä korkeammalle, Elina perustelee.

– Niinpä kiipeän Annapurnalle nyt marraskuussa. Siitä tulee myös ensimmäinen matkani Nepaliin, joten paikka on itselleni aivan uusi tuttavuus.

Lue myös: Suomalainen Elina, 32, ylsi maailmankuulun miestenlehden äänestykseen – nämä kurvit tekevät amerikkalaiset hulluiksi: ”En mielestäni näytä yhtään suomalaiselta”

Tämä kuva on kesäkuulta Kilimanjarolta, mutta pian Elina suuntaa Himalajalle vaaralliselle Annapurna I -vuorelle. – Soitan viimeiset puheluni vanhemmilleni ennen kuin lähden.
Tämä kuva on kesäkuulta Kilimanjarolta, mutta pian Elina suuntaa Himalajalle vaaralliselle Annapurna I -vuorelle. – Soitan viimeiset puheluni vanhemmilleni ennen kuin lähden.

Kenraaliharjoitus Kilimanjarolla

Aivan kylmiltään Elina ei ole vuorelle kipuamassa. Hän valloitti kesäkuussa Tansanian ja Kenian rajalla komeilevan 5895-metrisen Kilimanjaron, joka on Afrikan korkein vuori.

– Se oli ensimmäinen vuorikiipeilyni eikä tosiaankaan onnistunut. Kuuluin siellä 16-henkiseen seurueeseen enkä olisi ikinä selvinnyt sieltä ilman oppaita. He kantoivat reppuani ja välillä minuakin, sillä sairastuin vuoristotautiin, Elina kertoo.

Päivästä, jolloin Elina vihdoin saavutti Kilimanjaron huipun, muodostui pitkä ja tuskallinen.

– Sinne lähdetään keskiyöllä, koska ylös kipuamiseen menee seitsemän tuntia. Kokemus oli tosi rankka. Oksensin koko matkan kiivetessämme ylös enkä lopulta voinut olla huipulla kuin kolmisen minuuttia. Hapenpuutteesta johtuen oloni oli niin huono, että meinasin jatkuvasti nukahtaa sinne.

– Uskon palaavani hengissä takaisin. Sen verran luotan omiin kykyihini – ellen sitten jää lumivyöryn alle, mallinakin työskennellyt Elina pohdiskelee.
– Uskon palaavani hengissä takaisin. Sen verran luotan omiin kykyihini – ellen sitten jää lumivyöryn alle, mallinakin työskennellyt Elina pohdiskelee.

 

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan arkisto ja Elinan albumi
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!