fbq
Uutiset
10.08.2019 07:14
Teksti: Kalle Kangas|Kuvat: Matti Matikainen
Stefan Richter
Oho, Stefan Richter löysi lapsuudenmökkinsä uumenista isänsä 50 vuotta vanhan Koskenkorva-viinapullon: ”Maistuu ihan ehdalta” – kuvat!
Uutiset
10.08.2019 07:14
Teksti: Kalle Kangas|Kuvat: Matti Matikainen

Kuten Seiska torstaina uutisoi, julkkiskokki Stefan Richter osti neljä vuotta sitten itselleen Tampereen Teiskossa sijaistevan lapsuudenmökkinsä.

Stefan vietti mökillä kesiään 1970-luvulla. Mökin oli rakentanut hänen saksalaissyntyinen isänsä.

Lue lisää: Voi juku! Julkkiskokki Stefan Richter osti lapsuudenmökkinsä takaisin itselleen – kiinteistökaupat syntyivät kuin kohtalon kautta!

Perhe asui äidin kotikaupungissa Tampereella. Kun Stefan syntyi, vanhemmat ostivat rantatontin Pitkäjärven rannalta.

– Ensin tässä oli vain tämä saunamökki. Sitten isäni rakensi pienen hirsihuvilan ylärinteeseen. Muistan, kuinka istuin tuossa vesirajassa ja popsin mustikoita, Stefan osoittaa.

Isän viinakassi löytyi

Vanhemmat luopuivat mökistä, mutta neljä vuotta sitten Stefan hankki mökin takaisin itselleen.

Stefan suree, ettei hänen Liisa-äitinsä ehtinyt nähdä paikkaa uudestaan Stefanin omistuksessa. Äiti menehtyi helmikuussa 2015. Isä kuoli sydänkohtaukseen jo 2003.

– Isän henki on kuitenkin täällä vahvasti läsnä. Kun remontoin saunamökkiä ja palautin sitä 1970-luvun tyyliin, löysin seinän alta muovipussillisen Koskenkorva-pulloja. Kassi oli isäni työntantajan, osuusliike Voiman, Stefan kertoo.

Lue lisää: Julkkiskokki Stefan Richteriltä avoin tilitys yhtäkkisen eron syistä – suhde natisi pitkään: ”Emme ehtineet tehdä mitään!”

– Kolme pulloista oli tyhjiä, mutta yksi avaamaton. Olen sitä nyt pikkuhiljaa hörppinyt. Vaikka tällä Kossulla on ikää 50 vuotta, se maistuu ihan ehdalta. Kippis!

Kippis! Liki 50-vuotias Koskenkorva ei ole menet- tänyt makuaan. Stefan Richterin isän vuonna 1973 rakentama mökki sijaitsee Tampereen Teiskossa. Terassit on laajennettu viime kesänä.
Kippis! Liki 50-vuotias Koskenkorva ei ole menettänyt makuaan. Stefan Richterin isän vuonna 1973 rakentama mökki sijaitsee Tampereen Teiskossa. Terassit on laajennettu viime kesänä. 
Maistuu!!
Maistuu!

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »