fbq
Uutiset
03.09.2014 19:16
Teksti: Mira Sharma|Kuvat: Seiskan toimitus
Ohjaaja Dome Karukoski: Tuomaksen Mielensäpahoittaja-kirjat epäilyttivät!
Ohjaaja Dome Karukoski: Tuomaksen Mielensäpahoittaja-kirjat epäilyttivät!
Uutiset
03.09.2014 19:16
Teksti: Mira Sharma|Kuvat: Seiskan toimitus

Seiska tapasi elokuvaohjaaja Dome Karukosken tämän uusimman elokuvan Mielensäpahoittajan ensi-illassa tiistaina (2.9.) Komedia perustuu menestyskirjailija Tuomas Kyrön huippusuosittuun Mielensäpahoittaja-kirjaan.

- Tuomas on todella hieno ja nerokas ihminen. Hänen kanssaan oli helppoa työskennellä, Dome kehuu.

Miehet kirjoittivat yhdessä elokuvan käsikirjoituksen, mutta Dome ohjasi teoksen yksin.

- Olemme pallotelleet Tuomaksen kanssa ideaa elokuvan jatko-osasta, Dome kertoo.

 

Tuomaksen kirjat epäilyttivät

Kun Domelle ehdoitettiin, että hän ohjaisi elokuvan Tuomaksen Mielensäpahoittaja-kirjoista, hän suhtautui ideaan ennakkoluuloisesti.

- Ajattelin, että ne ovat jotain karvahattufarsseja. Tuomaksen kirjat kuitenkin koskettivat, Dome kertoo.

- New Yorkissa asuva isäni on täyttämässä juuri 80 vuotta ja viettää päivät pitkät katsoen televisiota ja pahoittaa mielensä kaikesta. Hän myös pahoitti aiemmin mielensä siitä, että en tehnyt elokuvia häntä koskettavista asioista. Siispä soitin isälleni, että nyt teen elokuvan hänestä. Isäni sanoi vain, että hyvä ja "sinun pitäisi kutsua sitä nimellä The Grump."

Isänsä itseironisen lausahduksen vuoksi elokuva edustaakin Suomea Toronton kansainvälisille elokuvafestivaaleille nimellä The Grump.

 

 

 

Perhosia vatsassa

Jokainen Karukosken kokoillan elokuvista on palkittu ulkomailla, kotimaassa ne ovat poikkeuksetta olleet yleisömenestyksiä. Dome myöntää edellisten menestyselokuvien asettavan paineita uusimmalle teokselle.

- Minulla on paineita ja perhosia vatsassa. Kuitenkin terveellä tavalla. Jos en jännittäisi ensi-iltoja tai elokuvani eivät merkitsisi minulle mitään, olisin leipääntynyt työhöni. On siis hyvä jännittää, Dome toteaa.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »