Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana

Ohhoh! Kriitikoiden ylistämä suomalaisyhtye tiedotti yllättäen lopettamisesta - uran jatko olisi vaatinut "radikaaleja muutoksia"!

Uutiset | 23.01.2019 10:40

Hiphopia, jazzia ja big band -musiikkia nerokkaasti yhdistelevä suomalaisyhtye Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana lopettaa yllättäen toimintansa vuoteen 2019. Bändi tiedotti asiasta tiistaina Facebook-sivuillaan.

Kriitikoiden ylistämän, kolme albumia julkaisseen yhtyeen keulahahmoja olivat räppärit Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren sekä taustaorkesteria johtanut kapellimestari, jazzmuusikko Valtteri Laurell Pöyhönen.

Lue myös: Avoliitto! Räppäri Redrama, 41, muutti yhteen häkellyttävän kauniin Katrin, 23, kanssa!

Vuodet 2013-2019 aktiivisena toimineen yhtyeen lopettamisesta viralliset kommentit antoi tiedotteessa Pöyhönen. Viimeiset keikkansa yhtye soittaa tämän vuoden lopussa. Alla tiedote kokonaisuudessaan:

"Musiikin tekemisessä kiinnostavimmat tilanteet syntyvät, kun hypätään tuntemattomalle alueelle. Kun alunperin otin yhteyttä Palefaceen ja ehdotin yhteistyötä Ricky-Tick Big Bandin kanssa, emme voineet mitenkään kuvitella mitä kaikkea tulee tapahtumaan. Minulla oli aluksi vain muutamia luonnoksia partituureilla, joiden pohjalta syntyivät mm. kappaleet Julkinen sana, Se on jatsii ja Kiristyskirje.

Esiintyessämme ensimmäisen kerran April Jazz -festivaalilla vuonna 2013 muistan koko kollektiivimme olleen hämmentyneessä tilassa siitä, miten innostuneesti yleisö otti musiikin vastaan ja millaisen energian toimme festaritelttaan. Siitä alkoi melkein 100 keikkaa jatkunut sarja konsertteja, joista jokaisessa olemme saaneet musiikin avulla luotua voimakkaan yhteyden 20-henkisen yhtyeemme ja yleisön välille. On edelleen vaikea käsittää, että olemme voineet esiintyä niin laajasti ympäri Suomea näin ison yhtyeen ja raskaan tuotannon kanssa.

Olemme kolmen levymme aikana navigoineet populäärimusiikin ja taidemusiikin välimaastossa ja onnistuneet tavoittamaan odottamattoman määrän kuulijoita. Parhaassa tapauksessa ihmiset, jotka eivät yleensä välitä jazzmusiikista, ovat muuttaneet käsitystään siitä ja vastaavasti toisin päin rap-musiikin kohdalla. Ehkä suurin vahvuutemme onkin ollut meidän genreistä piittaamaton asenteemme ja sen takia musiikkimme on ollut monille tuore ja piristävä vaihtoehto. Musiikillisesti mille tahansa yhtyeelle tai artistille on suuri haaste uudistua jatkuvasti, mutta se on elinehto sille, että musiikki pysyy ajankohtaisena ja vahvana. Olemme tällä hetkellä tutkineet omaa big-band-jazz-rap -genreämme niin perusteellisesti, että uudistuaksemme meidän pitäisi seuraavaksi tehdä niin radikaaleja muutoksia tyylissämme, että lopputulos kuulostaisi jo joltain toiselta yhtyeeltä.

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana lopettaa toimintansa tämän vuoden lopussa. Jokaisella kollektiivimme jäsenellä on omat seikkailunsa, joita he jatkavat. RTBB jatkaa toimintaansa ja seuraavaksi luvassa on meidän näkemyksemme siitä, mitä instrumentaalinen big band -musiikki voi olla 2000-luvulla. RTBB:ssä soittaa tämän hetken vahvimpia kotimaisia jazzmuusikoita ja tulevassa musiikissamme he ovat valokeilassa.

Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren jatkavat tietenkin myös omia musiikillisia ja taiteellisia polkujaan. Ja on aivan selvä, että tämän kollektiivin jäsenet tulevat tekemään yhteistyötä eri yhteyksissä tulevaisuudessakin.

Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia fanejamme vuosia jatkuneesta tuesta. Lisäksi haluamme kiittää musiikkialan ihmisiä, jotka ovat uskoneet meihin ja uskaltaneet julkaista meidän musiikkia ja buukata meitä esiintymään festivaaleilleen ja klubeilleen.

Rakkaudella,
Valtteri Laurell Pöyhönen"

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sanan viimeinen albumi Pidä valot päällä ilmestyi viime vuonna. Yhtyeen kaksi muuta albumia ovat Burnaa (2013) ja Korottaa Panoksii (2015). 

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!