Vain Seiskassa!

Nuoret Leijonat kotimatkalla Suomeen – paluulennolla jättiyllätys: sankarikapteeni Aarne Talvitie sittenkin mukana koneessa! ”Hän halusi ehdottomasti tulla”

Uutiset | 07.01.2019 18:22

Alle 20-vuotiaiden MM-kultaa voittanut Suomen kiekkomaajoukkue hajosi loppiaissunnuntaina Vancouverissa. Maailmanmestarit ovat parhaillaan kotimatkalla Suomeen, lukuun ottamatta Pohjois-Amerikassa kiekkoilevia pelaajia.

Viimeksi mainituista ainoastaan Yhdysvaltojen yliopistosarjassa torjuvan maalivahti Filip Lindbergin piti piipahtaa Suomessa. Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että Suomeen saapuvasta koneesta löytyy toinenkin yliopistopelaaja – eikä kuka tahansa karpaasi.

Lue myös: Maailmanmestarit viihteellä! Kultakoutsi Jussi Ahokas paljastaa, mitä Nuoret Leijonat puuhailivat mestaruusyön jälkeen Vancouverissa: ”Vähän käytiin pyörähtämässä”

Nuorten Leijonien itseoikeutettu kapteeni Aarne Talvitie laskeutuu tänä iltana (7.1.) muiden mestarien tavoin Helsinki-Vantaan lentokentälle.

– Pitää paikkansa. Hän halusi ehdottomasti tulla mukaan, joukkueenjohtaja Markus Lindström vahvistaa Seiskalle.

– Aarnelle tarjoutui nyt tilaisuus piipahtaa kotimaassa sukulaisten ja ystävien luona, ja hän päätti käyttää sen hyväkseen. Käsittääkseni hän sai koulusta ja opinnoistaan vapaata.

Penn Statessa opiskeleva ja kiekkoileva Aarne Talvitie johdatti kapteenina Nuoret Leijonat sensaatiomaiseen maailmanmestaruuteen.
Penn Statessa opiskeleva ja kiekkoileva Aarne Talvitie johdatti kapteenina Nuoret Leijonat sensaatiomaiseen maailmanmestaruuteen.

Huikea turnaus

Blues-kasvatti Talvitie, 19, kiekkoilee ensimmäistä kauttaan Penn Statessa eli Pennsylvanian osavaltionyliopiston kiekkojoukkueessa.

Kanadan Victoriassa ja Vancouverissa sensaatiomaisen MM-turnauksen tahkonnut Talvitie taisteli kapteenin C rinnassaan välillä vain yhdellä jalalla johdattaen joukkonsa suvereeniin maailmanmestaruuteen. Siinä sivussa New Jerseyn toissa kesän NHL-varaus latoi tiskiin tehoja piste per peli -tahdilla (4+3=7).

Lue myös: Tiesitkö? Nuorten Leijonien mestarivalmentajaa odottaa Suomessa vielä MM-kultaakin mahtavampi palkinto: ”Ihan uskomaton fiilis”

Talvitie väläytteli yhtä lailla johtajaominaisuuksiaan tuoreeltaan maailmanmestaruuden ratkettua. Hän veisteli pilke silmäkulmassa näyttävänsä joukkuetovereilleen mallia myös mestaruusbileissä.

– Totta kai minä näytän, miten homma hoidetaan. Minä olen sielläkin last man standing, Talvitie veisteli Ylelle.

Mestarivalmentaja Jussi Ahokas yrittää nukkua paluulennon Suomeen.
Mestarivalmentaja Jussi Ahokas yrittää nukkua paluulennon Suomeen.

Ei enää Lämäriä

Sen sijaan mestarijoukkueen päävalmentaja Jussi Ahokas kertoi Seiskalle yrittävänsä nukkua koko paluumatkan Suomeen.

– Olisi hyvä, jos se onnistuisi. Jos saisi edes vähän nukutuksi ja syödyksi, niin loppuajan voisi katsella vaikka elokuvia.

Kuten vaikkapa legendaarista Lämäriä (Slap Shot 1977)?

– Hahhah, no katsotaan! Josko siellä kuitenkin olisi vähän uudempia elokuvia, puhelimitse tavoitettu Ahokas naureskeli.

Maailmanmestareiden on määrä laskeutua kotimaan kamaralle noin klo 21.

Seiska seuraa paikan päällä Nuorten Leijonien kotiinpaluuta! Pysy kuulolla!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Leijonat.fi/Pasi Mennander
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!