fbqNina Mikkonen ruotii blogissaan Katista-dokumenttia ja huumeuutisointia: Vihaan viihdekäyttö-sanaa! | Seiska
Nina Mikkonen

Nina Mikkonen ruotii blogissaan Katista-dokumenttia ja huumeuutisointia: Vihaan viihdekäyttö-sanaa!

Uutiset | 10.09.2020 17:02

Seiskan blogissa ”Suoraan sanoen Nina Mikkonen”, Nina kertoo vihaavansa huumeiden yhteydessä viihdekäyttö-sanaa. Se on hänestä vaarallinen ja vastuuton ilmaisu.

– Sillä pyritään luomaan mielikuva ikään kuin käyttäjällä olisi homma hanskassa. Puppua, sanon minä. Valtaosalla käyttö lähtee lapasesta, ja elämä on pilalla.

Lue myös: Katsojat tyrmistyivät Niko Ranta-ahosta kertovasta Katiska-dokumentista - armotonta kritiikkiä somessa: "Seuraavaksi varmaan henkilökuva jostain pedofiilista!”

Ninan pohdinta sai alkunsa Katiska-vyyhtiä käsittelevästä dokumenttisarjasta, jossa esiintyy julkisuudessa kohuttu Niko Ranta-aho.

– Sitä seuraavat tiiviisti myös nuoret, jotka haaveilevat vauhdista ja vaarallisista tilanteista. Siksi toivoisi, että kodeissa on ajattelevia aikuisia, jotka katsovat tuota sarjaa nuorten kanssa ja keskustelevat sen sisällöstä, jotta kukaan ei ala haluta Ranta-ahoksi hänen paikalleen.

– Olisipa Katiska-sarjassa se toinenkin näkemys ja mielipide ohjaamassa nuoren ajattelua, Nina kirjoittaa.
– Olisipa Katiska-sarjassa se toinenkin näkemys ja mielipide ohjaamassa nuoren ajattelua, Nina kirjoittaa.

Lue myös: Sofia Belórfia lytättiin häijysti Katiska-dokumentissa - iskee nyt somessa lujaa takaisin: "Tässä tiivistettynä omatkin ajatukset!"

Ohjelma sai Ninan ajattelemaan, miten se vaikuttaa ruudun toisella puolella katseleviin nuoriin. Etenkin aikuisten vastuuntunto on Nina mielestä tärkeää.

– Jokainen ajatteleva aikuinen ymmärtää vastuunsa pyrkien antamaan jälkikasvulleen sellaisia eväitä ja arvoja, joista nuoren olisi turvallista ponnistaa. Aina sekään ei riitä, Nina toteaa.

Lue Nina Mikkosen ”Suoraan sanoen” -blogia!

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!