fbq
Uutiset
07.03.2017 13:56
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan toimitus
Niko Saarinen
Niko Saarinen teki rikosilmoituksen uhkailevasta teinistä: äiti teki klassisen virheen!
Uutiset
07.03.2017 13:56
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan toimitus

Suomen tosi-tv-kuningas Niko Saarinen joutui turvautumaan poliisin apuun nettikirjoitusten takia.

Niko kertoi tilanteesta uusimmassa Youtube-videossaan. Kaikki alkoi, kun erään koulun oppilaskunnan puheenjohtaja esiintynyt poika lähetti Nikolle viestiä Instagramissa tiedustellakseen, voisiko Niko jakaa koulun Hymypoika-palkinnon kevätjuhlassa palkkiota vastaan. Niko piti tiedustelua erikoisena, ja jätti vastaamatta viestiin. Puolentoista viikon kuluttua poika kommentoi viestiketjuun: "homo".

− Päätin ottaa selvää, kuka tämä poika on ja miksi hän kommentoi niin. Jos hän on oikeasti jonkin koulun oppilaskunnan puheenjohtaja, on huolestuttavaa, että hän puhuu internetissä jollekin ihmiselle näin, Niko kertoo videolla.

Uhkasi väkivallalla

Niko sai selville pojan käymän koulun ja otti sinne yhteyttä. Hän tiedusteli koulun linjaa vähemmistöihin ja halusi koulun selvittävän oppilaan kanssa asian. Vararehtori otti Nikoon yhteyttä ja pyysi tätä lähettämään kuvakaappauksen Instagramin keskustelusta ja pojan profiilista. Pian selvisi, että poika on kyllä koulun oppilas, mutta ei oppilaskunnan puheenjohtaja.

− Poika lähetti minulle pahoitteluviestin Instagramissa. Hän sanoi, ettei viesti ollut vihapuhetta, eikä se edustanut koko koulua. Viesti oli ystävällinen, mutta siinä oli pieni särö: hän sanoi ystävänsä olleen homo-kommentin takana. Hän halusi pahoitella ystävänsä puolesta. Vastasin hänelle pitkällä viestillä, että hänen on seistävä viestinsä takana, ei vierittää sitä ystävänsä syyksi.

Niko luuli tilanteen rauhoittuneen, mutta koulun oppilas jatkoi haukkumista sosiaalisessa mediassa.

− Hän sanoi näin kirjoitettuaan minulle anteeksipyyntöviestinsä: ”Niko Saarinen, v**un homo vasikka. Mua ei kiinnosta, kuka v**un pelle luulet olevas, kun vasikoit mun reksille, et ahdistelen sua. Jos v**tu ikinä tuut mua missään vastaan, mä puhkaisen sun silmän v**un v**tu h**ra paska.”

Teki rikosilmoituksen

Niko kyllästyi tilanteeseen ja teki pojasta rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta ja laittomasta uhkauksesta. Poliisi oli häneen yhteydessä alle vuorokausi myöhemmin selvitettyään pojan henkilöllisyyden.

− Poliisi kertoi pojan ja pojan vanhempien haluavan sopia asian. Soitin pojan äidille. Olin täynnä raivoa ennen puhelua. Selvisi, että poika 17-vuotias.

Nikon mukaan pojan äidin reaktio tilanteeseen oli pöyristyttävä.

− Pojan äiti teki klassisen virheen. Hän kysyi minulta, enkö minä ole ollut koskaan 17-vuotias ja hölmöillyt. Kyllä olen. Olen impannut bensaa, olen sytyttänyt kaverini ladon palamaan ja melkein tappanut siellä itseni. Olen varastanut koulussa muiden oppilaiden penaaleista kyniä, olen varastanut vihkoja, viivoittimia ja ihan mitä tahansa vain varastamisen ilosta. Olen kärsinyt jokaisesta jutusta ja saanut hirveät huudot kotona. Ne kuuluvat osittain nuoruuteen, jokainen oppii kantapään kautta. Se ei poista sitä, että meillä on tietyt lait. Olet sitten 17, 15 tai 26, meillä kaikilla on vastuu siitä, ettemme voi uhkailla ihmisiä internetissä. Tai jos voimme, niin joudumme siitä vastuuseen.

Katso Nikon video kokonaisuudessaan alta:

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »