fbqNiko Saarinen: Haluan olla Suomen paras Pokémon-kouluttaja! | Seiska
Uutiset
18.07.2016 18:00
Teksti: Maija Knuuttila|Kuvat: Seiskan toimitus
Niko Saarinen: Haluan olla Suomen paras Pokémon-kouluttaja!
Niko Saarinen: Haluan olla Suomen paras Pokémon-kouluttaja!
Uutiset
18.07.2016 18:00
Teksti: Maija Knuuttila|Kuvat: Seiskan toimitus

Monista tosi-tv-sarjoista tuttu Niko Saarinen kertoi 14. heinäkuuta järjestetyssä suihkulautailutapahtumassa hullaantuneensa uudesta Pokémon Go -pelistä. 

- Tämä on niin hauskaa! Olen tänään krapulassa kävellyt ympäri kaupunkia. Vielä pitää viisi kilometriä kävellä, että saan munan auki. Vähän ennen Hietaniemen uimarantaa löysimme yhdet harvinaiset pokemonit, Niko kertoo.

Pokémon Go -peli on kännykkäpeli, joka käyttää hyväksi paikkatietoa eli puhelimen sijaintia. Puhelin kädessä kävelemällä pääsee Pokémon-hahmojen luo. Hahmot ilmestyvät peliin puhelimen näytölle, kun puhelin viedään tiettyyn paikkaan. Pelissä pyritään keräämään ja kehittämään pokémoneja ja kouluttamaan sekä ottelemaan niiden kanssa.

Niko kertoo pelaamisen käyvän urheilusta. Hahmojen luokse on välillä käveltävä pitkiäkin matkoja.

- Tämä on hyvää kuntoilua samalla. Inhoan kuntosaleja, mutta pokemonsalit ovat jees. Haluan olla Suomen paras Pokémon-kouluttaja, Niko kertoo.

Pokémonien pyydystämisen lisäksi Niko tekee kesällä paljon töitä. Hän työskentelee muun muassa festareilla, ja elokuussa hänet voi nähdä Tubecon-tapahtumassa. Kyseessä on Youtubeen videoita tekevän ja niitä kuluttavan yhteisön tapahtuma.