Jari Grek

Neliraajahalvaantunut laulaja Jari Grek, 56, keikkailee nyt Waltteri-poikansa kanssa – mukana myös pojan avovaimo ja oma vaimo: ”Olemme oikea keikkaperhe!” 

28.08.2019 15:04

Jari Grek, 56, on pitkän linjan muusikko, joka aloitti laulamisen tanssimusiikkia soittavissa orkestereissa jo armeija-aikoinaan 1980–90-lukujen vaihteessa.

Hän keikkaili pitkään Kasmir-orkesterissa, joka nyttemmin kiertää Quattro-nimellä tanssitähti Kalle Jussilan kanssa. Hengenvaarallinen liukastumishaveri ja siitä aiheutunut neliraajahalvaus katkaisivat keikkailun reilu kolme vuotta sitten. Jari kaatui jäisellä parkkipaikalla pää edellä päin autoa ja mursi kaularankansa kotikaupungissaan Tampereella tammikuussa 2016.

Jari ei antanut periksi vaan aloitti sinnikkään kuntoutumisen. 

– Pyörätuoli tai neliraajahalvaantuminen eivät estä elämää, ne ovat vain hidasteita. Haluan tehdä sitä, mitä rakastan: laulaa.

jari grek

Lue myös: Liukastumishaverissa halvaantunut tangotähti Jari Grek kuntoutuu laulamalla – yhteiskeikkoja Kyösti Mäkimattilan kanssa: ”Kyöstin tuki on voimaannuttavaa!”

Ääneni on voimistunut

Nyt Grek esiintyy harvakseltaan, ”keikka tai kaksi kuukaudessa”. Hänellä on oma Sydänten liekki -orkesterinsa, jossa kitaraa soittaa ja laulaa oma poika Waltteri Grek, 21.

– Waltteri hallitsee myös pyörätuolini käytön. On muutenkin iso ilo isälle, että saa esiintyä yhdessä oman pojan kanssa.

Waltterin mukana Saukonkallion elokuisella maanantaikeikalla on hänen avovaimonsa Henna, ja apuna häärää myös Jarin vaimo Mia. Waltteri ja Henna nostavat Jarin pyörätuolilla näppärästi lavalle. Mia myy vieressä fanituotteita.

Jari Grek

– Olemme oikea keikkaperhe! Kuntoutumiseni on edennyt, ja tuntuu, että laulaminen on vain parantanut ääntäni. Myös puheääneni on vahventunut, kun olen saanut laulamalla voimistettua palleaani. 

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jari Peltomäki
Kuvat: Matti Matikainen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!