Näyttelijä-laulaja Ritva Oksanen paljastaa: ”Haluan elää ilman parisuhdetta!”

Uutiset | 09.08.2020 20:08

Näyttelijälegenda Ritva Oksanen, 81, kertoo päätyneensä Lauluja rakkaudesta -dokumenttiin melkein vahingossa.

– Aluksi minun piti esittää vain muutama Aino Suholan teksti ja pari laulua. Sitten huomasin olevani yksi päähenkilöistä, Ritva nauraa.

ritva

Lauluja rakkaudesta on ohjaaja-käsikirjoittaja Anu Kuivalaisen koskettava dokumentti, joka kertoo ikääntymisestä ja ihmissuhteista. Mukana on kuusi tarinaa, joista yksi on Ritvan. Se ei ole tarina vain seniori-iän sinkkuudesta vaan kiitollisuudesta elämää ja elossa olemista kohtaan.

Lue myös: Teatterineuvos Ritva Oksanen, 81, selätti syövän, alkoholismin, kolarit ja avioerot: ”Harrastan nykyään painonnostoa ja kotijoogaa!”

Ritva kertoo dokumentissa olevansa vapaaehtoisesti sinkku.

– Haluan elää ilman parisuhdetta, enkä kaipaa enää miestä rinnalleni.

– Minulle rakkaus ei ole vain kahden ihmisen välinen asia. Se on rakkautta elämää kohtaan sellaisena kuin elämä tulee. Olen kiitollinen, että jaksan vielä näin paljon kaikkien kokemieni sairauksien ja onnettomuuksien jälkeen. Se hämmästyttää minua. Ei ole itsestään selvää, että olen elossa ja istun tässä. Se on ihme!

Ritva Oksanen

Taiteilijana hän kokee olevansa yhä hyvässä vedossa.

– Rakas ystäväni ja mentorini Kyllikki Forssell totesi 86-vuotiaana, että nyt taitaa olla sopiva aika lopettaa, kun kukaan ei ole enää vähään aikaan kysellyt. Minusta uraa saa jatkaa niin pitkään kuin vain aparaatti kestää. Ei ole ikää milloin pitää lopettaa, vaan aika, jolloin ei enää jaksa, Ritva kiteyttää.

Lauluja rakkaudesta -elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa perjantaina 7. elokuuta.

Lue myös: Teatterineuvos Ritva Oksanen, 81, selätti syövän, alkoholismin, kolarit ja avioerot: ”Harrastan nykyään painonnostoa ja kotijoogaa!”

Teksti:Tuomas Riskala
Kuvat:Matti Matikainen ja BonsaiFilms
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!