Näyttelijä Pekka Laihon onni: leukemia kurissa, tuore puoliso rinnalla!

Uutiset | 31.08.2016 18:39

Pekka Laiho, 73, on tehnyt comebackin Helsingin Kaupunginteatteriin, jossa hän näytteli 37 vuotta ennen eläkkeelle siirtymistään vuonna 2008.

 

Pekka näyttelee Helsingin Kaupunginteatterissa 73-vuotiasta Casanovaa, joka muistelee menneitä.

 

Pitkän linjan näyttelijä nähdään uutuusnäytelmässä Kenraali ja Casanova. Pekka ei ole viime vuosina ehtinyt vetää lonkkaa. Hän on näytellyt Turun Kaupunginteatterissa ja vietti viime vuonna 50-vuotistaitelijajuhlaansa Teatteri Jurkassa Helsingissä.

 

Itseoppinut näyttelijä Pekka Laiho on ollut mukana myös monissa televisiosarjoissa kuten vuonna 1993 Pimennyksessä.


Fantastinen tilanne

Pekalla pyyhkii hyvin. Hänellä vuonna 2008 diagnosoitu leukemia ei ole ottanut näyttelijästä otetta. Tärkein syy onneen on kuitenkin uusi aviovaimo Aila Luode-Laiho, 48.

Umpirakastanut pari tutustui toisiinsa Facebookin runoryhmän kautta jouluna 2013. Pekka ja Aila menivät kihloihin vuosi tapaamisen jälkeen, ja heidät vihittiin kesäkuussa.

Näyttelijä on onnesta sekaisin ja ylistää puolisoaan.

– Ei ihmiseen voi rakastua parista runosta, mutta Aila on täydellinen. Hän on herkkä, rehellinen ja avoin. Ailan olemus on terävän sporttinen mutta on samaan aikaan upean naisellinen. Hän on täydellinen yhdistelmä. Aila on niin ihana. Minulla on fantastinen tilanne. Koko ajan tuntuu kivalta, Pekka kertoo Seiskalle.

 

Pekka ja lastentarhaopettajana työskentelevä Aila Luode-Laiho vihittiin Hyvinkään maistraatissa kesäkuussa 2016.

 

Luodut toisilleen

Pekkaa ja Ailaa yhdistää rakkauden ja runojen lisäksi myös liikunta. Näyttelijä pitää kunnostaan huolta veivaamalla salilla punttia ja pyöräilemällä. Lenkit eivät ole mitään pikkupyrähdyksiä. Pekka ei jää pyörän selässä vaimostaan jälkeen.

– Pyöräilen pari kolme kertaa viikossa Ailaa hänen työpaikalleen vastaan. Edestakainen matka on noin 30 kilometriä. Voi olla, että kuulostaa leuhkalta mutta olen muita ikäisiäni paremmassa kunnossa.

Järvenpäässä asuvan tuoreen avioparin iso ikäero on asia, joka mietityttää eniten ulkopuolisia. Pekka ei kuitenkaan sulje omia silmiään herkältä aiheelta.

– Ikäeromme on myös meille surullinen asia, koska rakkautemme ei voi enää kestää vuosikymmeniä. Elämme päivän kerrallaan. Rakkaus on ihanaa. Rakkaudelle ei voi mitään. Sitä vain rakastuu yhtäkkiä päätäpahkaa.

TEKSTI PIA LINDROOS

KUVAT PEKKA LAIHON KOTIALBUMI, YLE JA SEISKAN ARKISTO

 

 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!