Pasi Remsu Kanarialla.

Näyttelijä Pasi Remsu kuukausien pakkolomalla Kanarialla: Menetin yli 30 000 euroa!

07.04.2020 13:02

Rovaniemeläinen rakennusmies Pasi Remsu, 44, nousi kertaheitolla tv-kansan tietoisuuteen, kun hän nappasi roolin HBO:n tuottamasta His Dark Materials -fantasiasarjasta. Näyttelemisen ohella Pasia työllistää toinenkin ammatti, sillä hän rakentaa Lontooseen luksussaunoja.

Juuri nyt Pasinkin elämä on täysin pysähtynyt maailmalla riehuvan koronaviruspandemian vuoksi. Hän on myös kaukana kotoa, sillä näyttelijä vastaa puhelimeen Kanariansaarilta Espanjasta.

– Saavuin tänne nelisen viikkoa sitten juhlimaan ystäväni lapsen syntymää. Yritin lähteä maasta neljän päivän miniloman jälkeen, mutta lentoni Lontooseen oli peruttu. Varasin viikon päähän toisen lennon, mutta sekin peruttiin, Pasi kertoo.

Sitten Espanjan pääministeri julisti maahan poikkeustilan, ja Kanarialla tapahtui jotain ennennäkemätöntä.

– Kukaan ei oikein tiennyt koronasta vielä mitään, kun täällä lyötiin kaikki liikkeet kiinni yhdessä yössä. Ravintolat lahjoittivat ihmisille kaduilla ruokaa, etteivät ne mene piloille. Täällä ei koronan kanssa jahkailtu.

Pasin päivät vierähtävät nyt rantatuolissa aurinkoa ottaen. – Minulla ei ole nyt muuta kuin aikaa, Remsu veistelee.
Pasin päivät vierähtävät nyt rantatuolissa aurinkoa ottaen. – Minulla ei ole nyt muuta kuin aikaa, Remsu veistelee.

 

Lue myös: Rovaniemeläislähtöinen Pasi nappasi roolin HBO:n suursarjasta – ”En paljasta tarkkaa palkkiotani!"

Poliisi uhkasi vankilalla

Samalla astui voimaan ulkonaliikkumiskielto.

– Ensimmäisenä päivänä turistit saivat vielä liikkua, mutta sitten alettiin uhkailla sakoilla. Poliisit sanoivat, että tulee tonnin sakot, jos ei pysty todistamaan, että on kauppaan tai hotelliin menossa. Homma meni totiseksi, kun poliisit ilmoittivat, että toisesta rikkomuksesta saa 6–8 kuukautta linnaa!

Pasin mukaan poikkeustila otettiin tosissaan, mutta silti armeija tuli kaduille.

– Sotilaat tyhjensivät kaikki hotellit, ja turistit heivattiin pois täältä. Finnair tuli hakemaan viimeiset suomalaiset pois. Minun ei pitänyt lähteä, koska asun yksityisasunnossa ja minulla on oleskelulupa.

– Olisin toki voinut lähteä Suomeen, mutta täällä on suurempi mahdollisuus selvitä hengissä kuin Suomessa. Vaikuttaa siltä, että Suomessa jengi ei kunnioita tätä tautia. Suomessa on paljon porukkaa, jotka eivät ole olleet kahteen sukupolveen sodassa, niin he luulevat olevansa kuolemattomia.

Pasi pääsi tuttujen poliisien avulla valokuvaamaan Playa del Inglesin tyhjiä katuja eräänä päivänä. – Tämä on nyt kuin aavekaupunki, Pasi kertoo Seiskalle.
Pasi pääsi tuttujen poliisien avulla valokuvaamaan Playa del Inglesin tyhjiä katuja eräänä päivänä. – Tämä on nyt kuin aavekaupunki, Pasi kertoo Seiskalle.

 

Lue myös: HBO:n suursarjaa tähdittävä Pasi Remsu myöntää: Alkoholismi vei katkolle!

Lontoossa loppui käsidesi

Myöskään Lontooseen paluu ei ollut vaihtoehto.

– Näin mitä Italiassa tapahtui, niin ihmettelen, ettei Lontoossa ole asiaa otettu vakavasti. Ihmiset eivät saisi liikkua kuin yksin, mutta uutisissa on ollut kuvia tupaten täysistä ruuhkametroista.

– Kämppikseni laittoi Lontoosta ikäviä kuvia. Siellä on sairaaloihin 800 ihmisen jonot ja käsidesi loppu. Siellä kuolee vielä enemmän ihmisiä kuin Italiassa.

Espanjan viranomaiset – ja erityisesti vallitseva ilmasto saavat Pasilta vuolaita kehuja. Haastattelupäivänä aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta ja mittarissa on 26 astetta.

– Päiväohjelmani on hyvin yksinkertainen. Aamulla herään ja paistan omeletin. Sitten köllöttelen lounaaseen asti aurinkotuolissa. Syön vähän pitsaa, ja menen takaisin aurinkotuoliin. Illalla heittelen tikkaa.

Lue myös: Kovan elämänkoulun käynyt Pasi Remsu opiskeli näyttelijäksi Lontoossa – ”Kielitaitoni oli niin heikko, ettei kukaan ymmärtänyt minua!”

Menetin 30 tonnia

Pasin ei sentään täydy kokonaan olla eristyksissä muista ihmisistä.

– Asuntoni on suljetulla bungalow-alueella, missä asuu pari kaveria, joiden kanssa käydään välillä grillaamassa. Kerran päivässä saa käydä ruokakaupassa. Muuten minulla ei ole nyt muuta kuin aikaa.

Espanjalaisviranomaiset ovat arvioineet Pasille, että saaren ilmatila pysyy kiinni nyt kuukaudesta kahteen.

Pakkoloma on Pasille taloudellinen kurimus siinä missä monelle miljoonalle muullekin ihmiselle.

– Erityisesti harmittaa, että minun pitäisi olla nyt Kroatissa kuvaamassa televisiomainosta eräälle suurelle virvoitusjuomajätille. Olisin saanut neljän päivän duunista yli 30 000 euroa. Se oli iso menetys meikäläiselle, Pasi harmittelee.

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Panu Hörkkö
Kuvat: Pasin kotialbumi

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!