Uutiset

Nämä kaikki ulosotto vei Jari-Matti Latvalalta verosotkun takia: talo, mökki, luksusauto…

31.05.2020 08:55

Kun rallitähti Jari-Matti Latvala, 35, kävi viime syksynä läpi raastavaa eroprosessia julkkiskaunotar Maisa Torpan, 29, kanssa, oli rallitähdellä kulisseissa vakavampiakin ongelmia. Verokarhun mielestä Monacossa yli 10 vuotta virallisesti asunut Jari-Matti ei välty ansiotuloverojen maksamisesta Suomeen, koska on vuosittain ollut liian vähän ulkomailla.

- He ovat eri mieltä siitä, missä minä asun. Vuonna 2018 alkoi verottajan kanssa prosessi, jota käydään edelleen läpi. Se on ollut niin raskas, että se on vienyt minulta energiaa ja voimia, Jari-Matti kertoi verosyynistään lokakuussa Ilta-Sanomille.

Hankala vyyhti

Verotuskiistan arvioitiin olevan sen verran monimutkainen, että selvittelyyn kuluisi vuosia. Verottaja on kuitenkin edennyt asiassa niin, että rallitähdellä on nyt ulosotossa yli 4,8 miljoonan euron jäännösverot.
Seiskan tekemän selvityksen mukaan ulosottomies on iskenyt kyntensä muun muassa Jari-Matin ylelliseen Helsingin-kotiin.

xxx

Kiinteistön rasitustodistuksen mukaan hulppea omakotitalo on ulosmitattu toissa viikon maanantaina. Jari-Matti osti talon 595 000 eurolla vuonna 2016. 

Ökyauto muutoskiellossa

Ulosottomiehen toimet koskevat myös rallitähden Lexus RX450 -ökyautoa. Traficomin tietojen mukaan autolle on asetettu muutoskielto, jonka vuoksi Jari-Matti ei voi myydä autoa. 

zx

Myös Jari-Matin muita kiinteistöjä ja omaisuutta on ulosmitattu, esimerkiksi hänen Puumalassa sijaitsevan kesämökkinsä. Jari-Matti osti 1,3 hehtaarin tontin 137 000 eurolla elokuussa 2017.

Hän rakennutti pienen mökin ja rantasaunan, jotka nousivat tontille Instagramista päätelleen osittain sponsorisopimuksen siivittämänä. Silti rakennuttamisen kustannukset ovat olleet arviolta lähes 100 000 euroa. Mökkipaikan arvo on noin 250 000–300 000 euroa.

x

Teksti:Petri Voutilainen, Panu Hörkkö
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!