fbq”Naisen pelkoa ei pitäisi vähätellä!” Raiskaus- ja väkivaltakokemuksistaan kirjan tehnyt Tara Koivukoski ei saanut apua viranomaisilta! | Seiska
Tara Koivukoski kirjoitti kirjan kokemuksistaan.

”Naisen pelkoa ei pitäisi vähätellä!” Raiskaus- ja väkivaltakokemuksistaan kirjan tehnyt Tara Koivukoski ei saanut apua viranomaisilta!

Uutiset | 05.02.2020 18:03

Ennen kuin Tara Koivukoski oli täyttänyt 18 vuotta, hän oli ehtinyt kokea jo paljon pahaa.

Lapsena Tara oli joutunut pedofiilin uhriksi, ja myöhemmin teininä hänet raiskattiin festareilla. Aikuisiällä elämä jatkui väkivallan viitoittamia polkuja.

– Nilkkani päälle on astuttu niin, etten pystynyt vuosiin juoksemaan lainkaan. Pahimmat vammat tulivat pään seudulle. On niskavammoja, ja iskut vaikuttavat hahmotuskykyynikin.

Väkivallan laukaisseet tilanteet kertovat suhteiden kieroutuneisuudesta.

– Sain turpaan muun muassa siksi, että vaihdoin tv-kanavaa kysymättä lupaa tai pyysin halausta. Lopulta riitti, että katsoin miestä liian pitkään silmiin.

Nyt Tara on julkaissut elämästään kirjan Rikottu enkeli.

Tara Koivukoski suunnittelee jo uusia kirjoja. – Tällä hetkellä työstän toipumiskirjaa seksuaalisesta väkivallasta.
Tara Koivukoski suunnittelee jo uusia kirjoja. – Tällä hetkellä työstän toipumiskirjaa seksuaalisesta väkivallasta.

Tuhansia uhreja vuodessa

Tara kertoo kirjassaan, ettei saanut apua viranomaisilta. Hänen raiskaajiaan ei ole tuomittu, eikä perheväkivaltaan puututtu kuin tehottomalla lähestymiskiellolla.

Naisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa yleistä. Vuosittain perhe- ja lähisuhdeväkivallalla on noin 10 000 uhria, ja erilaisia seksuaalirikostapauksia kirjataan lähes 6 000.

– Raiskauksista vain murto-osa ilmoitetaan, ja vielä harvempi juttu johtaa tuomioon. Raiskatut kokevat saavansa häpeäleiman, jos raiskaaja todetaan syyttömäksi, Tara kuvailee.

Hänestä uhrien asemaa voisi parantaa yksinkertaisilla keinoilla.

– Jos nainen sanoo pelkäävänsä, sitä ei pitäisi vähätellä. Soitin joskus poliisit apuun tuloksetta. Lisäksi sosiaaliviranomaisten pitäisi erotilanteissa käydä katsomassa molempien vanhempien asumisoloja.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:JUULIA ELIZABETH PHOTOGRAPHY ja PETTERI KAAKINEN

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!