Hyppää pääsisältöön
Vain Seiskassa!
Juhani Tamminen.

Näinkö siinä käy? Juhani Tammiselta raju Leijona-arvio illan kuolemanpelistä Ruotsia vastaan: ”Anttila vetää täysin pystyyn, Kakko aivan s****nan kova!”

Jääkiekon MM-kisat ovat käynnissä jo kolmatta viikkoa, mutta eräs kiekkopersoona on loistanut poissaolollaan. Juhani Tammisen värikkäitä pikkutakkeja ja vähintään yhtä värikkäitä lausuntoja ei ole kotimaisilla tv-kanavilla nähty.

– Olenkin toiminut useiden arvostettujen, keskieurooppalaisten julkaisujen asiantuntijana, Tami, 68, valottaa tilannettaan Seiskalle.

– Aina, kun Ranskan, Saksan tai Sveitsin matsi on päättynyt, allekirjoittaneen puhelin on alkanut soida. Kyllä siellä näitä mielipiteitä osataan arvostaa.

Lue myös: Klassisempaa herrasmiestä saa hakea! Juhani Tamminen piti turkulaisille oppitunnin tyylikkyydestä - jäätelön tilaaminenkin lähes taidetta: "Ei voinut olla huomaamatta"

Neuvottelut ovat kuulemma käynnissä myös sen suhteen, lähteekö Aurinkokuningas viikonloppuna paikan päälle seuraamaan MM-kisojen kliimaksia.

– Mutta sen diilin pitää olla sitten sellainen, että on järkeä järjestellä kalenterit ja lentää sinne paikan päälle. Ettei käy niin, että Tamminen ilmestyy paikalle ja jakelee viisi tähteä tuonne ja kolme tähteä tänne.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Juhani Tammisen kiekkotietämyksellä on kuulemma runsaasti kysyntää Keski-Euroopassa.
Juhani Tammisen kiekkotietämyksellä on kuulemma runsaasti kysyntää Keski-Euroopassa.

 

Myös tänä iltana olisi tähtiä ja ratkaisijanviittaa jaossa. Suomi ja Ruotsi kohtaavat ensimmäistä kertaa MM-kisojen puolivälierävaiheessa sitten kevään 2003. Kyseessä on niin sanottu kuolemanpeli, sillä tappio tietää turnauksen päättymistä.

– Niin pitkään kuin olen ollut mukana MM-kisoissa – eli vuodesta 1970 – niin olen toitottanut tätä samaa faktaa: Win the right games, eli voita oikeat pelit, Tami aloittaa.

– Tänä iltana kyse on juuri siitä. Tämä on ihan klassikko.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ruotsi on voittanut kaksi edellistä MM-kultaa. Silti sen tämänkertainen jengi saattaa olla kaikkien aikojen kovin.
Ruotsi on voittanut kaksi edellistä MM-kultaa. Silti sen tämänkertainen jengi saattaa olla kaikkien aikojen kovin.

 

Etukäteisarvioissa Suomi lähtee selvänä altavastaajana Ruotsin kaatoon. Länsinaapurilla on jalkeilla järisyttävän kova NHL-nippu. Ruotsalaistoimittajat ovat kutsuneet tämänkertaista Tre Kronoria jopa kaikkien aikojen kovimmaksi Ruotsin MM-joukkueeksi.

Lue myös: Kolmas kulta putkeen? Ruotsilla naurettavan kova MM-nippu - Leijonat saa varoa erityisesti tätä 20-vuotiasta taikuria!

– Sellaista asiantuntijaa ei olekaan, joka voisi väittää, että jompikumpi voittaisi pomminvarmasti. Joka niin väittää, ei ole asiantuntija lainkaan! Tamminen lataa.

– Sanoisin, että mahdollisuudet ovat tasan fifty-fifty. Tämän matsin voittamalla taivas on auki Leijonille. Jos tulee tappio, niin helvetin lahjakas joukkue palaa kallella kypärin kotiin. Se on tämän turnauksen formaatti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tamminen on varma siitä, ettei Suomi myy nahkaansa halvalla Ruotsille.
Tamminen on varma siitä, ettei Suomi myy nahkaansa halvalla Ruotsille.

 

Vaikka Ruotsin nimivahva miehistö on NHL-kermaa pullollaan, Tamminen povaa tasaista puolivälieräkoitosta.

– Tällaisessa matsissa taisteluparit ovat selvät: ensin tulee maalivahti vastaan maalivahti, sitten ylivoima vastaan ylivoima ja lopuksi alivoima vastaan alivoima, Tami luettelee.

– Ja jos ne menevät tasan, niin lopuksi tulee niin sanottu individual effort eli henkilökohtainen taito. Se voi hyvinkin olla joku Kaapo Kakko, joka vetää ruotsalaisen täydellisesti vipuun!

Lue myös: NHL-seurat reagoivat välittömästi Kaapo Kakon ilmiömäiseen MM-debyyttiin – taistelu kesän ykkösvarauksesta sai huvittavia piirteitä

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Nähdäänkö tätä tänään lisää? MM-estradi on katettu Kaapo Kakolle.
Nähdäänkö tätä tänään lisää? MM-estradi on katettu Kaapo Kakolle.

 

Tamminen ei yllättyisi, mikäli teini-ihme Kakko, 18, vetäisi kovimmassa mahdollisimmassa paikassa kunnon kaniinin hatustaan.

– Kaapo on yksi potentiaalisimmista ratkaisijoista. Hän voi olla tänään aivan s****nan kova.

Lue myös: Kaapo Kakko tekee mitä lystää! Ruotsalaispelaajakin sekosi suomalaisesta superjunnusta – huusi äänensä käheäksi suorassa tv-lähetyksessä: ”Aivan sairasta!”

– Mutta täytyy muistaa, että esiin voi nousta joku muukin, eikä ottelun ratkaisu ole välttämättä se ratkaisumaali. Kyse voi olla siitäkin, että joku (Marko) Anttila vetää ruotsalaisen aivan pystyyn, ja Suomi saa siitä momentia, Tami muistuttaa.

– Sanotaan silti näin, että toivon ratkaisijan olevan Kaapo. Eihän sen parempaa pelin markkinoijaa s****na olekaan!

MM-kisojen puolivälierä Suomi – Ruotsi tänään klo 21.15!

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Eetu Ampuja
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!