Hyppää pääsisältöön
Aki ja Heli Palsanmäki.

Näin julkkikset viettävät vappua: Hirviniemen muisti pätkii, suosikkijuontaja yksin Barcelonaan, Jaajo ”vetää maltilla”, Elastinen ökyjuhlissa Italiassa...

Sima virtaa, tippaleivät maistuvat ja ilmapallot paukkuvat. Suomessa juhlitaan täyttä häkää vappua, joka on alun perin profiloitunut työväen juhlana mutta jota tätä nykyä juhlitaan koko kansakunnan keskuudessa – myös julkkisten.

Seiska selvitti taannoin Nelosen lehdistötilaisuudessa, mitä kaikkea tunnettujen nimien simajuhla oikein pitää sisällään.

– Jyväskylässä on perinteinen vappu-cruising. Jollei nyt lunta sada, niin sinne lähdetään käymään ja ajelemaan, Huutokauppakeisari-ohjelmasta tuttu Aki Palsanmäki myhäili Heli-vaimo vierellään.

Jannika B aikoo hörpätä lasillisen kuohuvaa ja maistaa kevään ensijäätelöä.
Jannika B aikoo hörpätä lasillisen kuohuvaa ja maistaa kevään ensijäätelöä.

 

Siinä missä huutokauppakeisarin täytyy ratin takana tyytyä alkoholittomaan, aikoo Jannika B suoda itselleen muutaman lasin kuohuvaa.

– Jonkin verran menee munkkia ja skumppaa. Muutoin olen kyllä vähän tylsä vapunviettäjä, hän naurahti.

Jos aatto meneekin rennommin, vappupäivänä sentään juhlitaan.

– Veljeni tyttärellä on 1.5. synttärit. Siellä lastenkekkereillä se vappu menee, eli aika lailla rauhallisesti. Ja tietysti myös Martan ehdoilla, Jannika jatkoi viitaten hänen ja muusikkomiehensä Toni Wirtasen esikoiseen.

– Käymme varmaankin ostamassa Martalle vappupallon ja syömässä kevään ensimmäinen jäätelöpallo. Ja se muuten syödään, vaikka olisi pakkasta!

Jaajo ei viihdy Helsingin Kaivopuistossa piknik-korin äärellä.
Jaajo ei viihdy Helsingin Kaivopuistossa piknik-korin äärellä.

 

Radio Suomipopin palkittu sanaseppo ja Haluatko miljonääriksi? -juontaja Jaajo Linnonmaa ei kuulemma ole mikään ”Kaivopuiston piknik-mies.”

– Perinteisesti vappuna mennään vappupäivän lounaalle. En siis ole mikään Kaivarin piknik-mies, vaan minusta on kiva mennä ravintolaan syömään.

– Vappu tulee aina yllättäen. Se on vähän kuin lätkän MM-kisat: yhtäkkiä ne vain pamahtavat päälle, ja sitten ne täytyy juhlia alta pois.

Onko kovatkin juhlat tiedossa?

– Vappupäivän jälkeen keskiviikkona on taas aikainen herätys töihin, joten pitää vetää maltilla.

Aku Hirvieniemi viettää ainakin osan vapustaan Suomen Turussa.

Kysyttäessä koomikkokeisari Aku Hirviniemen vapunvietosta oli vastaus ytimekäs:

– Vapuista ei juurikaan muista mitään.

Sitten Aku hölläsi huumorivaihdetta ja vakuutti vapun sujuvan ”rauhallisissa merkeissä.” 

– Menen todennäköisesti Turun Kaupunginteatteriin katsomaan Seitsemää veljestä. Kollegani Joonas Saartamo on mukana siinä.

–Toivottavasti kelit olisivat vappuaattonakin sellaiset, että voisi mennä vaikka perheen kanssa syömään.

Sami Kuronen tuulettaa vappuna pitkiä hiuksiaan Barcelonassa.
Sami Kuronen tuulettaa vappuna pitkiä hiuksiaan Barcelonassa.

 

Radioääni ja Temptation Island -realityjuontaja Sami Kuronen karisti vappuaattona kotimaan pölyt jaloistaan.

– Lähden yksin Barcelonaan. En ehtinyt pitää lainkaan talvilomaa, joten ajattelin sitten nyt pitää viikon loman, kun siihen tarjoutui tilaisuus, hän kertoi Seiskalle.

– Tarkoituksena olisi ottaa sinne jumppakamat mukaan, käydä salilla ja lenkillä. Syömistä ja muutama lasi viiniä, mutta ennen kaikkea pään nollaamista ja rentoutumista.

Kuronen kertoo lomailleensa jo viime syksynä yksin New Yorkissa.

– Silloin huomasin, että sehän oli ihan nastaa puuhaa.

Elastinen bilettää vappuna ökyhääjuhlia Pohjois-Italiassa.
Elastinen bilettää vappuna ökyhääjuhlia Pohjois-Italiassa.

 

Elastinen innostui muistelemaan lapsuutensa vappuja. Räppäri-tuottaja vietti nuoruutensa Pohjois-Helsingissä, mutta vappuaattona piti aina suunnata pääkaupungin ydinkeskustaan.

– Vappuna haettiin aina ilmapallot Stadin vapputorilta. Tällä lärvillä ei välttämättä viitsi enää lähteä sinne pyörimään vappupäivänä, hän hymähti.

Eikä tänä vuonna tarvitsekaan pyöriä – Elan vappu kun kuluu ystävänsä Arthur Borgesin ja Kiira Korven unelmahäissä Pohjois-Italiassa.

Lue lisää: Mieletöntä luksusta! Kiira Korvella ja Arthur Borgesilla todelliset ökyhäät: juhlavieraat nautiskelevat Como-järvellä, hääpaikkana maailmankuulu James Bond -lukaali?


Teksti:
Eetu Ampuja
Kuvat:
Timo Korhonen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!