fbq
Uutiset
25.01.2017 09:00
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Matti Matikainen ja Lauran kotialbumi
niklas ajo
Näin hurjaan kuntoon MotoGP -Niklas Ajo ruttasi autonsa kännissä – kuvat!
Uutiset
25.01.2017 09:00
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Matti Matikainen ja Lauran kotialbumi

Valkeakoskella asuva nuori pariskunta koki elämänsä herätyksen tammikuun puolivälissä, kun MotoGP-sarjassa vielä vuonna 2015 kilpaillut ratamoottoripyöräilijä Niklas Ajo, 22, rysäytti Bemarillaan lähes heidän keittiönsä seinästä läpi.

– Mieheni heräsi jumalattomaan rysäykseen. Luulin sitä aluksi vitsiksi, kun hän kertoi, että joku oli ajanut Bemarilla meidän seinään, Laura Heinonen, 25, kertoo Seiskalle.

Laura ryntäsi katsomaan itse ulos ikkunasta, ja aluksi näytti siltä, että Bemari tosiaan oli törmännyt omakotitalon seinään.

Täältä löydät Niklas Ajon kommentit kolarista!

Laura Heinonen näyttää Niklas Ajon kolaripaikkaa

Kun Laura ja hänen miehensä menivät ulos, selvisi, että auto oli onneksi törmännyt vain ikkunan vieressä seisovaan vanhaan tammeen.

Laura Heinonen näyttää Niklas Ajon kolarikohtaa

Pelkäsivät poliisia

Laura ja hänen miehensä menivät ulos, missä kaksi parikymppistä miestä oli jo kovassa työn touhussa yrittämässä irrottaa pahasti romuttunutta autoa.

– Eihän se auto tietenkään mihinkään siitä lähtenyt. Menimme juttelemaan pojille, ja heti ensimmäiseksi he pyysivät, ettei paikalle soitettaisi poliisia. Se oli ykkösasia. Kuljettaja lupasi jopa maksaa meille rahaa, jos auttaisimme heitä siirtämään auton emmekä soittaisi poliisia, Laura sanoo.

Niklas Ajon kolari

Laura ja hänen miehensä eivät edes harkinneet poikien pyyntöä. Tosin tässä vaiheessa poliisit olivat jo matkalla, sillä Lauran mies oli soittanut hätäkeskukseen ennen ulosmenoa. 

– Sen jälkeen pojat tuumasivat, että jos poliisia ei voi välttää, voisiko joku muu kertoa ajaneensa autoa. Emme tietenkään suostuneet, Laura toteaa.

Puu pelasti

Poikien poliisipelko luonnollisesti kummastutti Lauraa, ja hän kyseli heiltä syytä siihen.

– Kuski kertoi juoneensa aiemmin illalla ja tiesi puhaltavansa jotain. Kysyin, paljonko hän oli juonut, ja hän vastasi, että paljon. Sen enempää ei sitten tarvinnutkaan kysyä.

Niklas Ajon Kolari

Pian paikalle saapuivat poliisit, palokunta ja ambulanssi. Kuski puhallutettiin, minkä jälkeen hänet passitettiin samantien maijan takakonttiin. Ambulanssin henkilökunta tarkasti vielä hänen kuntonsa ennen kuin hänet kuskattiin Tampereelle putkaan.

– Tapahtuma ei järkyttänyt meitä niinkään, koska pojat olivat molemmat ihan kunnossa. Jos jotain vakavaa olisi sattunut, niin sitten olisimme ehkä järkyttyneet, Laura pohtii.

Niklas Ajon kolari

– Jälkeenpäin mietin, että vakava onnettomuus ei kuitenkaan ollut kaukana. Jos auto ei olisi osunut puuhun, niin se olisi todennäköisesti tullut meidän keittiön seinästä sisään tai mennyt nokka edellä autotallin luisusta, jolloin auton moottori olisi rusentunut poikien syliin, hän lisää.

Laura Heinonen näyttää Niklas Ajon kolaripaikkaa
Niklas Ajon kolari

Tunnisti kuskin

Laura keskusteli poikien kanssa rauhallisesti sen ajan, kun he odottivat poliisien saapumista. Hän kysyi heiltä, miten ihmeessä he olivat onnistuneet saamaan auton pihaan viivasuoralta tieltä.

– He sanoivat ottaneensa pois luistoneston kokeillakseen vähän, miten auto liikkuu.

Vielä tuolloin Laura ei tiennyt, että auton kuljettaja oli tunnettu ratamoottoripyöräilijä.

Niklas Ajon kolari

– Kuski, jonka kanssa keskustelin, näytti niin kovin tutulta. Eräs ystäväni on suuri ratamoottoripyöräilyn ystävä, joka fanittaa Niklasta, joten sitä kautta olen hänen pärstänsä nähnyt monesti. Mietin aluksi pääni puhki, oliko hän jonkun kaverin pikkuveli vai olinko vaan törmännyt häneen kadulla, Laura sanoo.

– Myöhemmin tarkastimme auton rekisterinumeron ja varmistimme vielä Facebookista, jolloin selvisi, että kyseessä oli Niklas, hän lisää.

Poliisi vahvistaa

Valkeakosken poliisin mukaan tapausta tutkitaan epäiltynä törkeänä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

– Kuljettajan hengitysilmassa oli 0,62 millilitraa alkoholia litraa kohden. Hänet vietiin verikokeisiin, joiden tuloksessa kestää useita viikkoja saapua. Kuljettaja vietiin kuulusteluihin, ja sen jälkeen hänet vapautettiin, tutkinnanjohtaja Ossi Kaario kommentoi Seiskalle.

0,62 millilitraa alkoholia on promilleiksi muutettuna noin 1,4.