Näin Suomen musiikkipiirit pysähtyivät muistelemaan legendaarista Pave Maijasta: "Syksyllä vielä viestiteltiin, kunnes linja hiljeni"

Uutiset | 18.01.2021 16:01

Suru-uutinen muusikko Pave Maijasen poismenosta saavutti tiedotusvälineet lauantaina.

Lue myös: Pave Maijanen on kuollut

Kuollessaan 70-vuotias Pave oli pitkällisen ALS-taudin uuvuttama. Musiikin monitoimimiestä jäivät kaipaamaan puoliso Liisa ja kaksi aikuista lasta. Legendaariseen Mestarit lavalla -kokoonpanoon kuulunutta Pavea on muistanut myös moni kotimainen muusikko. 

Anssi Kela, 48, julkaisi muusikoista mustavalkoisen yhteiskuvan koskettavan kirjoituksen kera. Vain elämää -ohjelman neljännellä kaudella mukana olleet virtuoosit pitivät yhteyttä vielä vuosia ohjelman kuvausten jälkeenkin. Miesten ystävyydestä kertonee myös se, että Anssi onnitteli somekanavissaan Pavea näyttävästi syyskuussa Paven täyttäessä 70-vuotta. Muistokirjoituksensa Anssi aloittaa:

Pave. Syksyllä vielä viestiteltiin, kunnes linja hiljeni.

Lue myös: Pave Maijasen sairastama ALS vei myös Jonna Tervomaan muusikkoisä Timo Tervon – harvinainen sairaus rappeuttaa liikehermoja

Anssi kertoo kehuneensa Pavea syksyllä syntymäpäivänsä johdosta Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa. Loppuun Kelastiseksikin kutsuttu Anssi kirjoittaa koskettavasti:

Tavatessamme Pavella oli tapana levittää kätensä, ja sanoa: ”No, ehkä̈ pieni kontakti.” Sen perään halaus. Pave, kyllä se kontakti oli joka kerran iso.

Facebook-sivuillaan Anssi julkaisi hieman pidemmän julkaisun, jossa kertoo Paven yllättyneen Anssin hänelle linkkaamasta SuomiLOVE-ohjelman yhteisvedosta.

Ohhoh! En ollut minäkään tuota katsonut, kylläpä oli ehjä esitys ja vasket olivat hieno idea, olikohan Akon? oli Pave vastannut Anssille ja lisännyt allekirjoituksekseen "Pahvi".

Niin ikään Vain elämää -ohjelman neljänneltä kaudelta tuttu VilleGalle, 33, on julkaissut kuvia yhteisistä muistoistaan Paven kanssa Instagram-sivujensa tarinat-osiossa pitkin viikonloppua. Yhdessä otoksessa urheilulliset muusikot poseeraavat jääkiekot kädessään, kiekkovarusteet päällään makeasti hymyillen. Kuvan yhteyteen Ville on linkannut Paven yhden tunnetuimmista kappaleista, Pidä huolta. Ville on lisännyt kuvaan myös tekstin: ”Ketjukaveri” sydämen kera.

VilleGalle Pave Maijanen
Kuvakaappaus VilleGallen Instagram-tarinasta.


Muusikko Paula Vesala, 39, muisti edesmennyttä muusikkoa tämän mustavalkoisella kuvalla Paven uran alkuajoilta.

Rauhaisaa ikiunta, mestari Maijanen, Paula kirjoitti.

Sydämen kuvaan päättyvän viestin alla moni muukin julkisuudesta tuttu henkilö on käynyt lisäämässä oman sydämensä. Paulan kuvaa ovat kommentoineet sydämin muun muassa Krista Kosonen, Sirpa Selänne, Esko Eerikäinen ja Erin.

Kaija Koo puolestaan on lisännyt Paulan kuvaan kommentin Paven merkityksestä suomalaiseen musiikkiin.

Hieno mies, Hienoa musiikkia. Mestarista jäi ikuisia säveliä suomalaisten sieluun. Kiitos Pave, Kaija kirjoittaa.

Myös muusikko Maija Vilkkumaa, 47, julkaisi Pavesta mustavalkoisen kuvan tämän nuoruudesta. Siinä pitkät hiuksensa ponihännälle laittanut Pave heilauttaa kättään kameralle ja virnistää vienosti. Kuvatekstissä Maija kirjoittaa:

Lepää rauhassa, Pave Maijanen. Loistava visionääri, artisti, muusikko, lauluntekijä ja tuottaja. Ja lämmin, hauska ja viisas ihminen. Ikävä jää. Osanottoni läheisille.


 

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Matti Matikainen, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!