Kim Mikkola on huippukokki.

Näin Michelin-kokki Kim Mikkolan ura sai alkunsa: ”Kaikki rahat menivät bussimatkoihin!”

28.02.2020 17:02

Helsinkiläisen ravintola Inarin nokkamies Kim Mikkola, 30, sai viime viikolla ensimmäisen Michelin-tähtensä.

Ennen Michelin-julkistusta Kim oli monelle täysin tuntematon nimi, vaikka hänen ansioluettelonsa on vailla vertaa.

Vuonna 2017 Suomeen palannut huippukokki työskenteli pitkään johtotehtävissä maailman parhaassa ravintolassa, tanskalaisessa Nomassa.

Lue lisää: Arvostettu palkinto nosti huippukokki Kim Mikkolan ravintolamaailman huipulle: ”Michelin-tähdet eivät kiinnosta!”

Vimma kehittyä vie Kim Mikkolaa eteenpäin. Hän aloitti työt parhaissa ravintoloissa jo teinipoikana.

– Michelin-ravintola Olo otti minut töihin, kun olin vielä amiksessa. Olin aamut koulussa Salossa ja illat Helsingissä. Kaikki tienatut rahat menivät bussimatkoihin. En ehtinyt edes omiin valmistujaisjuhliini, Kim muistelee.

Olosta Kim siirtyi Markus Aremon oppiin. Kokkilegendan aisaparina hän maistoi heti menestystä, kun ravintola Carma palkittiin Michelin-tähdellä.

– Silti alkoi tuntua, ettei urani etene. Laitoin hakemuksia maailman parhaisiin ravintoloihin, ja lopulta sain vastauksen Nomasta.

– Kun kerroin töissä pääsystä testiin maailman parhaaseen ravintolaan, minulle ei myönnetty vapaata. Otin sitten loparit.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Juha Nurmi
Kuvat: Timo Korhonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!