NHL-tähti Alexander Barkovilla on outo kesäperinne – kaahasi Turussa 30 000 euron sakot!

Uutiset | 11.10.2018 09:10

Florida Panthersissa kapteenina uuden NHL-kauden aloittanut Aleksander Barkov, 23, on saanut jälleen messevät sakot. Kiekkotähti kaahasi tutkaan 93 kilometrin tuntivauhdilla 60 km/h:n rajoitusalueella Turussa viime heinäkuussa.

Aleksanderille tuomittiin suorituksesta 18 päiväsakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hänen tuloillaan sovitettavaa kertyi rikosuhrimaksun kanssa lähes 30 000 euroa.

Lue myös: Tänne Aleksander Barkov toi superkauniin Julia-rakkaansa: NHL-tähdellä hulppea hirsihuvila Kangasalla, pihatyöt pahasti kesken – kuva!

Sadantonnin tulot

Sakon määräämisessä Aleksanderin kuukausituloiksi on laskettu lähes 100 000 euroa.

Huikea summa ei kuitenkaan kuvaa kiekkosankarin todellisia tienestejä. Aleksander nimittäin nostaa alkaneesta NHL-kaudesta 5,4 miljoonaa euroa.

Päiväsakon suuruus määräytyy rikoslaissa niin, että se olisi kohtuullinen sakotettavan maksukykyyn nähden. Sopiva sakon suuruus on yksi kuudeskymmenesosa henkilön kuukausitulosta verojen jälkeen.

Koska Aleksander harjoittaa ammattiaan Yhdysvalloissa, hänen sakkonsa perustuvat omaan selvitykseen.

Lue myös: Uusi rakas on superkaunis Julia: Aleksander Barkov toi kultansa näytille Suomeen - näin hän kommentoi suhdetta!

Kortti vaarassa

Sakoissa on kiekkotähden kannalta kiusallista se, että kesäkaahailusta näyttää muodostuneen Aleksanderille perinne. Hän hurjasteli nimittäin lähes samaan aikaan viime vuonna 45 km/h:n ylinopeutta Kangasalla.

Tuolloin ajosuoritus vietiin käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Oikeus päätti, että Aleksanderin rangaistus on 25 päiväsakkoa, josta kertyi maksettavaa lähes 47 000 euroa.

Lue myös: Jättimäiset sakot! NHL-tähti Aleksander Barkov tuomittiin käräjäoikeudessa hurjastelusta – maksettavaa peräti 46 675 euroa!

Jos Leijonien ykkössentteri jatkaa kaahailua myös ensi kesänä, saattaa hänen ajokorttinsa lähteä seuraavalla ylinopeuskerralla kuivumaan.

Artikkelia korjattu 17.10.2018 klo 9.45: Muokattu sakon suuruuden määräämistä koskevia tietoja.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!