Uutiset

Musiikkigaalassa huumevinoilua Jari Sillanpäälle, Reino Nordinille ja Mikael Gabrielille - kuka voittaa Tulin vauhdilla -pystin?

21.02.2018 17:22

Musiikki- ja viihdealan tekijöitä palkitaan hieman vaihtoehtoisemmissa merkeissä tulevana perjantaina 23. helmikuuta, kun Emma-gaalan varjojuhlaksi alun perin perustettu Femmagaala järjestetään Helsingin Nosturissa.

Wallu Valpion luoma Femmagaala järjestetään tänä vuonna jo 15:ttä kertaa ja gaalassa palkitaan suomalaisia musiikintekijöitä laidasta laitaan mitä kekseliäisimmin perustein. Varovaisesti sanoen Femma-palkintojen jakoperusteet ovat varsin erilaiset kuin Emma-gaalassa.

Tämänvuotisessa Femmagaalassa vinoillaan tuttuun femmamaiseen tapaan vuoden kohuille ja puheenaiheille musiikkialalla. Esimerkiksi huumeista kärynneet Jari Sillanpää, Reino Nordin ja Mikael Gabriel ovat kaikki ehdolla Tulin vauhdilla -Femmaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

Mikael Gabriel on ehdolla toisessakin kategoriassa, sillä MG:n ja Nelonen Median radioiden välinen boikottivääntö on ehdokkaana Kakka lentää -Femmaan. Myös räppäri Juno on ehdolla samaisessa kategoriassa.

Myös Cheek on saanut ehdokkuuden Femmagaalaan, kun hän on ehdolla Femmadamus-Femmaan, mikä gaalan kristallipallopalkinto tulevasta comebackista. Samassa kategoriassa ovat ehdolla Fintelligens, YUP, ZenCafe ja Ultramariini.

Femmagaalan arvostetuimmasta pystistä eli Femma-Femmasta kilpailevat Circle, Litku Klemetti, Gasellit, Pimeys sekä Lau Nau. Tulokas-Femmaan ovat puolestaan ehdolla M, Kynnet, Autiomaa, IBE ja Tomppabeats.

Femmagaalan pääesiintyjä tänä vuonna on Saimaa-orkesteri, joka soittaa gaalan huipennukseksi kahden ja puolen tunnin mittaisen megakeikan. Lisäksi gaalassa esiintyvät Aarnikotkat ja Dallas Kalevala.

Tutustu gaalaan tarkemmin tästä linkistä.

Vuoden 2018 Femmagaalan ehdokkaat

TULOKAS-FEMMA
M fb, Kynnet, Autiomaa, IBE, Tomppabeats

FEMMA-FEMMA
CIRCLE, Litku Klemetti, Gasellit, Pimeys, Lau Nau

LIVE-FEMMA
Superwood Festival, Bättre Folk -festivaali, Uusi Tampere, Kontula Electronic, Lepakkomies Baari

AHONLAITA-FEMMA
Lasten Hautausmaa, Gettomasa ja Jyväskylän koko räpskene, Lapin Helvetti, Anal Thunder, LPRHC Fest

VUODEN KAATUNEET -FEMMA
Pertti Kurikan Nimipäivät, HIM, Nopsajalka, Green Grass Records, Remu Aaltonen

RAHALLA SAA JA MOPOLLA PÄÄSEE -FEMMA
Wintersun – joukkorahoituskampanjoilla studio, himat ja saunat, Loukko – yleinen esteetön taidetila, Kone-Suomi –kirja, Jukan Musiikki, Basso Noste

NIIN MINKÄSLAINEN HOMMA -FEMMA
Dxxxa D ja Nukkehallitus – Mään, Slush Music, SLIM MILL, Pekka Haaviston DJ-keikkat, Emma Gaala mukaan ehdokkaaksi 280 eurolla (ei sisällä lounasta)

HAITSURÄPPI-FEMMA
PastoriPike, Cledos, IBE, Mouhous, Versace Henrik

KAKKA LENTÄÄ -FEMMA
Renaz vs nakkikesti-risteily, Nosturi Steelchaos –keissi, Teosto vs. Google, Mikael 'MG' Gabriel vs Nelonen Media, Juno vs. Levy-yhtiöt

VIIMEISET MOHIKAANIT -FEMMA
Popeda Official, Yari ja Se, Ritarikunta, Melrose Official, Oranssi Pazuzu

TULIN VAUHDILLA -FEMMA
Azazel (Steelfest ja taksimainos), Jari Sillanpää, Reino Nordin, Mikael Gabriel, Jyrki 69

FEMMADAMUS-FEMMA – Femman kristallipallopalkinto tulevasta comebackistä
YUP, Zen Cafe, Fintelligens, Ultramariini, Jare (Cheek)
 

 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!