Uutiset

Mummodisco yhdistää nuoret ja vanhat - Emma-palkittu laulaja Leo Stillman: "Jännä fiilis!

25.05.2018 21:02

 

Mikä saa ihmiset toukokuisena hellepäivänä kello kolmetoista jonottamaan Tavastialle? Tietenkin suomalaisen huippuartistin keikka. Maineikkaaseen keikkapaikkaan sisään astuessaan huomaa, ettei kyseessä ole aivan tavallinen Tavastian keikka. Keski-ikä yleisössä on reilusti yli kuudenkymmenen. Kyseessä on mummodisco, jonka kohdeyleisöä ovat juuri nämä paikalle saapuneet herrat ja rouvat.

 

"Jännä fiilis"


Komeetan lailla Suomen kirkkaimpien tähtien joukkoon noussut laulaja-lauluntekijä Leo, 27, kuvailee tunnelmiaan ennen Tavastialla alkavaa mummodiscoa.

– Jännä fiilis, juuri kuukausi sitten heitin täällä ensimmäisen oman soolokeikkani, nyt toinen keikka täällä ja tähän aikaan. On vasta iltapäivä ja keikka alkaa reilun tunnin päästä, yleensä keikat ajoittuvat iltaan, Leo miettii.

Hyväntekeväisyyskeikalle ei Leoa tarvinnut pitkään houkutella.

Leo kertoo, että rakkauselämä Maryam Razavin kanssa kukoistaa. – Kerron sitten ensimmäisenä Seiskalle kihlausuutisen, kun sen aika on, hyväntuulinen muusikko sanoi.
Leo kertoo, että rakkauselämä Maryam Razavin kanssa kukoistaa. – Kerron sitten ensimmäisenä Seiskalle kihlausuutisen, kun sen aika on, hyväntuulinen muusikko sanoi.

 

Haverisen Rea, joka juontaa tilaisuutta, kysyi mukaan tänne, suostuin totta kai.

Helmikuussa Emma-gaalassa vuoden tulokkaana palkittu Leo kertoo, että tulossa on kiva ja mieleinen kesä. On paljon festarikeikkoja ja kaiken kruunaa elokuussa keikka Sunrise Avenuen lämmittelijänä yhtyeen ensimmäisellä Suomen stadionkeikalla Seinäjoella.

– Siistii päästä lämppäämään jätkiä! Ja minua lämppää Jonne Aaron, Leo iloitsee.

Leo kertoo, että tykkää tehdä kappaleita, jossa saa yleisön mukaan laulamaan.

– Tämän päivän yleisön aion laittaa laulamaan, laulaja nauraa.


Leo saa anteeksi


Riitta Heleste, Pirjo Karppinen ja Vappu Pellinen olivat tulleet mummodiscoon, ja odottavat jännittyneenä tulevaa.

Riitta Heleste, Pirjo Karppinen ja Vappu Pellinen ovat käyneet mummodiscossa ennenkin. – Tunnelma täällä on hyvä.
Riitta Heleste, Pirjo Karppinen ja Vappu Pellinen ovat käyneet mummodiscossa ennenkin. – Tunnelma täällä on hyvä.

 

– Leo on tuttu Emma-gaalasta, sellainen pikkudiiva, rouvat miettivät. Kun rouville selvisi, että Leo esiintyy tänään mummodiscossa, niin rouvat huudahtivat, että no sitten hän saa pisteitä. Diivailu annettiin anteeksi sekunneissa. Hyväntuuliset rouvat jatkoivat toistensa valokuvaamista ennen discon alkua.

Radio Suomirockin iltapäiväjuontaja Rea Haverinen on ollut juontamassa mummodiscoa jo useamman kerran. 

– Ystäväni laittoivat minulle viestiä sosiaalisessa mediassa, että tämä on ihan minun juttuni, koska menen aina niin aikaisin nukkumaan.

– Tarkoitus on pitää porukalla helketin hauskaa. Pyritään luomaan elämänuskoa, ja kyllä näillä vielä sokeri suussa sulaa, näyttelijä ja taidemaalari Tuija Piepponen, 70, kertoo mummodiscon ideasta. Mehän ollaan rokkisukupolvea, mutta yhteiskunta yrittää ajaa meitä odottamaan vaan kuolemaa, ”Tuikku” nauraa.


Ysikymppinen varhaisteini


Tuija Piepponen on juontamassa mummodiscoa ja kertoo edellisten mummodiscojen kokemuksia.

– Olen kuule nähnyt eräänkin ysikymppisen varhaisteinin joraamassa tanssilattialla. Se on niin kivaa katsoa, että ihmiset viihtyvät.

Molemmat juontajat ovat sitä mieltä, että mummodiscolla on myös yhteiskunnallinen vaikutus.

Rea ja Tuikku valmistautuvat juontourakkaan. – Täällä pidetään hauskaa!
Rea ja Tuikku valmistautuvat juontourakkaan. – Täällä pidetään hauskaa!

– Kela vihaa varmaan meikäläisiä, jotka koettavat saada ihmisiä piristymään ja aktivoitumaan, siksi että ihmiset saisivat elää pidempään, Tuija heittää.

– Mutta ei Anssi Kela, muuten kohu on valmis Rea nauraa.

Leon keikan alkuun on aikaa vielä vajaa tunti ja tunnelma Tavastialla alkaa nousemaan. Ohjelmassa on tiskijukan soittamaa levymusiikkia. Ikivihreät kotimaiset hitit Virve Rostin menolipusta aina Tapani Kansan R-A-K-A-S -kappaleeseen soivat ja tanssilattia alkaa täyttymään. Iltapäivä on vielä nuori, onhan valomerkkiin vielä aikaa pari tuntia – Se kun tulee kello vasta 16.30.
 

Teksti:Sami Spåra
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!