Uutiset

Muistatko vielä hänet? Gladiaattoreiden Teräs on 57: Pöllytän nuorempia kavereita salilla!

29.01.2017 10:03

Lahtelainen Jussi Hokkanen oli ehtinyt 1990-luvun alkuun mennessä kesyttää rautaa jo useita vuosia. Valtavilla lihaksilla vuorattu kehonrakentaja kilpaili ammattilaisena eikä ollut aluksi innostunut, kun häntä kysyttiin erään uutuusohjelman kuvauksiin.

Kyseessä oli ysärin suosikkisarja Gladiaattorit.

- Myöhemmin muutin mieleni ja päätin lähteä mukaan, koska gladiaattoreita tarvittiin enemmän. Ohjelman teko oli niin rankkaa, etteivät alkuperäisjäsenet jaksaneet - eihän ihminen mikään kone ole, ohjelmassa Teräksenä tunnettu Jussi muistelee Seiskalle.

Hokkanen oli pysäyttävä ilmestys 1990-luvulla.

Telinevoimistelutaustaisella Jussin vahvin laji Gladiaattoreissa oli Viidakon Valtias, jossa roikuttiin renkaissa ja yritettiin pudottaa vastustaja.

- Vahvana kaverina vedin vastustajan kertarysäyksellä alas. Ja Kaupunkisotakin sujui, kun olin hyvä ampumaan.

Gladiaattorit haastaneiden kilpailijoiden taso ja kovuus kovenivat Jussin mukaan koko ajan. Yhdessä päivässä saatettiin kuvata neljäkin jaksoa, joten väsymyksen lisääntyessä loukkaantumisriskikin kasvoi.

Sen sai todeta myös Teräs, jonka polven päälle eräs kilpailija rysähti. Ura gladiaattorina loppui siihen.

- Jälkeenpäin ajatellen meitä olisi pitänyt valistaa vähän enemmän tulevasta. Kuvaukset eivät olleet mitään läpijuoksua, vaan siellä otettiin niskasta kiinni ihan kunnolla. Tai ihan mistä vain kiinni sai.

Tältä lahtelainen Jussi "Teräs" Hokkanen, 57, näyttää nykyään.

Loukkaantuminen ei kuitenkaan estänyt Jussia tekemästä myöhemmin jalkaprässin maailmanennätystä. Rautaa nousi kotiyleisön edessä Lahdessa käsittämättömät 1052,5 kiloa.

- Jalkaprässissä jo 1000 kiloa on kova pala. Se on niin kova pala, ettei kukaan muu ole vielä tähän mennessä saavuttanut sitä, Jussi kehaisee.

- Mitä taas tulee ylävartaloon, parhaimpina aikoina revin penkistä 200 kilon sarjoja. Joskus jopa 300 kilon. Ja sitten vielä väitetään, etteivät kehonrakentajat ole vahvoja!

Toinen paha loukkaantuminen

Jokunen kuukausi jalkaprässin MM-tuloksen jälkeen tuli taas paha loukkaantuminen. Kyseessä oli sama koipi, joka vääntyi aikoinaan Gladiaattoreiden kuvauksissa.

- Yritin etukyykystä 300 kiloa, ja silloin patellajänne katkesi. Sen jälkeen kesti useampi vuosi, että jalka parani kokonaan, yhteensä 40 vuotta kehonrakennuksessa kilpaillut Jussi hymähtää.

Tältä lahtelainen Jussi "Teräs" Hokkanen, 57, näyttää nykyään.

Jussi päätti lähteä puoliväkisin mukaan Gladiaattoreiden päätteeksi järjestettyyn gladiaattoreiden Suomi–Ruotsi-maaotteluun.

- Voitimme sen ihan ylivoimaisesti, mennen tullen. Halusin lähteä siihen mukaan, vaikka oli kipsi jalassa.

Takavuosien tv-tähti Teräs vakuuttaa vielä tänäkin päivänä, 57-vuotiaana, olevansa teräksisessä tikissä.

- Ikääni nähden olen kyllä tosi kovassa kunnossa. Pöllytän nuoria kavereita salilla mennen tullen, he eivät pysy meikäläisen mukana!

Lue lisää Jussista tuoreesta Seiskasta!

Gladiaattorit Sub-kanavalla!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!