fbq
Uutiset
03.08.2018 16:39
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus
Kristiina Brask
Muistatko julkisuudesta kadonneen Idols-tähden Kristiina Braskin? IS: 28-vuotias laulaja jätti popmusiikin "Jumalan tahdosta" ja vaihtoi alaa: "Tämä tuntuu kutsumustyöltä!"
Uutiset
03.08.2018 16:39
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus

Vuoden 2007 Idols-kisaa pidetään yhä yhtenä ohjelman kovatasoisimpana koskaan Suomessa.

Kisan voitti tuolloin heavy-laulaja, myöhemmin Amoral-yhtyeestäkin tuttu Ari Koivunen ja toiseksi sijoittui Anna Abreu, joka sittemmin on vakiinnuttanut paikkansa Suomen poptähtitaivaalla. Myös neljänneksi sijoittunut Kristian Meurman on tehnyt Idolsin jälkeen runsaasti musiikkia ja keikkaillut ahkerasti.

LUE MYÖS: Ohhoh, Temptation Islandin Minna oli mukana Idolsissa 2007 – ja missä tyylissä! ”En osaa laulaa yhtään” – katso! 

Kolmanneksi kisassa sijoittui puolestaan Kristiina Brask, joka oli kilpailun aikaan vasta 16-vuotias laulajalupaus. Idolsin päätyttyä Kristiina sai levytyssopimuksen, ja hän julkaisi kaksi albumia, Silmät sydämeeni (2007) ja Kuivilla susta (2009). Esikoisalbumi myi kultaa ja ensisinkku Nyt mä meen nousi single- ja latauslistoilla hyville sijoille. Myös vuonna 2009 ilmestynyt Kuivilla susta -kappale soi radiossa taajaan.

Idolsin kärkikolmikko vuonna 2007: Ari Koivunen (vas.), Anna Abreu ja Kristiina Brask.
Idolsin kärkikolmikko vuonna 2007: Ari Koivunen (vas.), Anna Abreu ja Kristiina Brask.

Mutta sittemmin Kristiinasta ei ole juurikaan kuulunut radiossa, eikä hän ole muutenkaan ollut esillä julkisuudessa.

"Suuri ilo opettaa"

Ilta-Sanomien haastatteleman Braskin, 28, mukaan hän valmistuu syksyllä luokanopettajaksi erityisopettajan pätevyydellä ja hän on tehnyt viime vuosina luokanopettajan sijaisuuksia lapsuuden maisemissaan Leppävirralla.

- Minulle on tosi suuri ilo opettaa, olivat lapset minkä ikäisiä vain. Tämä tuntuu minulle kutsumustyöltä, Kristiina kertoo IS:n haastattelussa.

Kristiina Brask kuvattuna vuonna 2011.
Kristiina Brask kuvattuna vuonna 2011.

Brask jätti unelman poptähteydestä 2010-luvun vaihteessa. Taustalla oli, että popmusiikin teko oli alkanut tuntua Kristiinasta vieraalta ja samoihin aikoihin hän myös sairastui vakavasti, kun hänen kaulansa imusolmukkeet turposivat ja hänellä epäiltiin lymfoomaa.

Syvästi uskovainen Brask pyysi omien sanojensa mukaan Jumalalta apua päätöksentekoon, mitä tehdä musiikkiuransa kanssa, ja päätyi lopulta keskittymään uuteen ammattiin sekä hengellisen gospel-musiikin tekoon.

LUE MYÖS: Oho, muistatko Idols-tähti Stina Girsin? Poseeraa nyt hämmästyttävän rohkeassa stringipeppukuvassa - katso!

Nykyään Kristiina keikkailee gospel-artistina hengellisissä tilaisuuksissa ympäri Suomea.

- Minä ajattelen, että on oikein tehdä Jumalan tahdon mukaan. Ja kaikki se luovuus ja melodiat, mitä musiikkiin minun maailmassani liittyy, pääsevät oikeuksiinsa parhaiten gospelmusiikissa, hän sanoi IS:n haastattelussa.