fbq
Uutiset
04.02.2019 16:04
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus
matti nykänen
Muistatko? Matti Nykänen oli hengenvaarassa jo 22 vuotta sitten – sydänkohtaus häämatkalla
Uutiset
04.02.2019 16:04
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus

Mäkihyppylegenda Matti Nykänen on kuollut, hän menehtyi äkillisesti viime yönä. Matti ehti elämänsä aikana kamppailla erilaisten terveysongelmien kanssa.

Viime vuonna hänellä todettiin diabetes, joka paljastui vesiskootterionnettomuuden jälkeisissä verikokeissa. 

Lue lisää: Viime yönä menehtynyt Matti Nykänen sairastui syksyllä vakavasti - "Pelottaa helkkaristi"

sydankohtaus

Lue lisää Matista: Frederikiltä pysäyttävä paljastus viikosta Matti Nykäsen kanssa Kanarialla - yksi asia Matissa ihmetytti: "Hän kuulemma tunsi sen"

Myös Matin sydän oireili jo 22 vuotta sitten. Samoihin aikoihin Matti meni naimisiin silloisen kihlattunsa Sarin kanssa. Seiska oli tuoreen avioparin mukana Kreetalla, kun yhtäkkiä Matin rintaa alkoi ahdistaa ja pistää voimakkaasti.

Matti muuttui valkoiseksi, oksensi verta lattialle, minkä jälkeen Sari aloitti ensiavun. Hengenvaaralliselta vaikuttanut tilanne meni ohi puolessa tunnissa.

– Nyt on leikki kaukana. Kevään ja kesän aikana on tapahtunut niin paljon muutoksia, että stressi rassaa sydäntä, Matti pohti. 

Myös Sari oli puolisostaan erittäin huolissaan, sillä Matti oli menettänyt tajuntansa jo hääyönä. Tuolloin Matti menetti tajuntansa lomamökin sänkyyn. Myöhemmin Matti tutkittiin sairaalassa, jossa sydänfilmissä ilmeni rytmihäiriöitä. Häiden järjestelyiden vuoksi Matti ei hakeutunut jatkotutkimuksiin.   

Matti ja Sari erosivat vuonna 1998.