Muistatko? Arvi Lindin poika Juha pääsi NHL:ään ja edusti Leijonia olympialaisissa: ”Olivathan ne iloisia aikoja!”

Uutiset | 08.12.2018 17:44

Entinen uutisankkuri Arvi Lind viettää eläkepäiviään jäähallissa, kun kolme pojanpoikaa pelaavat Vuosaaren Viikingeissä ja lisäksi poika Juha Lind valmentaa Viikinkien C-nuoria.

Lue lisää: Näin Suomen rehellisin mies Arvi Lind, 77, viettää eläkepäiviään – video!

Arvi itse on pelannut urheiluseura Zoomin riveissä jo 50 vuotta. Arvi muistelee lämmöllä Zoomin pelireissuja. Vuonna 1996 tehtiin matka Los Angelesiin, jossa paikallisen Kingsin Jari Kurri otti mittaa Anaheim Mighty Ducksin Teemu Selänteestä.

Vuosaaren Viikinkien C-nuorten Paavo Lind, 15, isänsä, Jokeritlegenda Juha Lindin, 44, ja isoisänsä Arvi Lindin, 77, rinnalla.
Vuosaaren Viikinkien C-nuorten Paavo Lind, 15, isänsä, Jokeritlegenda Juha Lindin, 44, ja isoisänsä Arvi Lindin, 77, rinnalla.

 

Lue lisää: Tiesitkö? Uutislegenda Arvi Lind, 77, on pelannut jääkiekkoa 50-luvulta asti – yhä kaukalossa kahdesti viikossa!

Täysin erilainen tarttumapinta NHL:ään syntyi, kun oma poika Juha pääsi liigaan. Jokereiden 1990-luvun dynastiassa Suomen mestaruuksia voittanut ”Lintu” siirtyi syksyllä 1997 Dallas Starsin riveihin.

– Vierailin siellä muun muassa Jere Lehtisen Martti-isän ja tietysti vaimoni kanssa. Kävimme myös Dallasissa, ja myöhemmin Montrealissa, jonne Juha kaupattiin kesken kauden 1999–2000.

Arvilla on hurja muisti. Hän luettelee 1950-luvun piirinmestaruuksiensa vuosiluvut samoin kuin poikansa NHL:n jälkeiset kaudet Ruotsissa ja Itävallassa.

– Juhan valinta SM-liigan tulokkaaksi 1993–1994, Suomen mestaruudet ja kolmet olympialaiset, varsinkin Naganon kisat 1998… Olivathan ne iloisia aikoja!

Juha Lind muistetaan Jokereiden 1990-luvun dynastian kulmapalana. Maajoukkuelaituri pelasi NHL:ssä 133 runkosarjaottelua Dallas Starsissa ja Montreal Canadiensissa.
Juha Lind muistetaan Jokereiden 1990-luvun dynastian kulmapalana. Maajoukkuelaituri pelasi NHL:ssä 133 runkosarjaottelua Dallas Starsissa ja Montreal Canadiensissa.

 

Lue myös: Arvi Lindin leuka loksahti, kun poika Juha Lind käveli pankkiin Montrealissa – ”He olivat ihan, että Messias on laskeutunut”

Koulu ennen kaikkea

Arvi ei kuitenkaan halua sanoa olevansa pojastaan ylpeä.

– Se on vähän vaarallinen sana, koska ylpeyshän käy lankeemuksen tiellä. Olen vain nöyrän kiitollinen ja iloinen hänen menestyksestään.

Erityisen miellyttävää Arvista on, miten Juha hoiti kouluvuotensa mallikkaasti.

– Lukioon hän meni 9,3:n keskiarvolla ja kirjoitti ylioppilaaksi kelpo arvosanoin. Koulu ja liikunta löivät mallikkaasti kättä.

Sama pätee myös pojanpoikiin.

– Olen erittäin iloinen, että he pärjäävät kiekon lisäksi koulussa ja tekevät läksynsä.

Videolla Arvi kertoo jääkiekkomuistoja!

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Matti Matikainen ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!