Uutiset

Mr. Finland -kilpailun puuhamies Timo Salmesmaa avustaa kehitysvammaisia – 26-vuotias avustettava menehtyi: ”Surin kuin hyvän ystävän tai sukulaisen poismenoa”

03.09.2018 16:28

Timo Salmesmaa on tunnettu turkulainen seurapiiritoimittaja, joka organisoi myös misterkisoja. Timo järjesti äskettäin virkistyspäivän kehitysvammaisille, johon osallistui mister- ja missikilpailijoita.

Lue lisää: ”Vastapainoa pintaliitoelämälle” – missit ja misterit järjestivät virkistyspäivän kehitysvammaisille!

Timo ryhtyi kehitysvammaisten avustajaksi viisi vuotta sitten nähtyään ilmoituksen Avustajakeskuksen hausta. Yhdistys välittää avustajia ja oppaita näkö-, liikunta-  ja kehitysvammaisille sekä muistiongelmista kärsiville henkilöille ikään katsomatta Lounais-Suomessa ja Satakunnassa. Vapaaehtoistoimijat eivät saa palkkaa.

– Avustettavani ovat mahtavia, ihastuttavia persoonia. Hehän ovat fyysisesti hyväkuntoisia ja pystyvät kyllä itse liikkumaan, mutta tarvitsevat apua esimerkiksi pukuhuoneessa tai etteivät eksy. Heistä on tullut minulle hyvin läheisiä, Timo sanoo.

– Kun yksi avustettavani menehtyi vain 26-vuotiaana aivoinfarktiin, surin kuin hyvän ystävän tai sukulaisen poismenoa.

Lue myös: Julkkismanageri astui naulaan, varvas amputoitiin keväällä – nyt Timo Salmesmaa kävelee taas! ”Olen tolpillani ja iloinen”

Kutsuille mukaan

Toimittajana Timo saa usein avec-kutsuja juhliin ja tapahtumiin.

– Voin nyt hyödyntää kutsut, ja otan avustettavani mukaan. Käymme myös elokuvissa, messuilla, syömässä, liikkumassa tai vain nautimme laiturin nokassa kauniista kesäpäivästä, hän luettelee.

– Viime vuonna iso virkistyspäivä oli Turun kirjamessuilla, jolloin pääsimme tapaamaan Jenni Haukiota ja Robinia. Se oli mahtava, muistorikas kokemus!

Lue myös: Sokkiamputaatiosta toipuva julkkismanageri Timo Salmesmaa: Kieltäydyin terapiasta!

Timo sanoo nauttivansa vapaaehtoistyöstään.

– Minulle tulee tästä yksinkertaisesti hyvä mieli. On mieltäylentävää nähdä, että voi ja saa auttaa kanssaihmisiään.

Teksti:Kalle Kangas
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!