Moottoripyöräkerhoa epäillään miljoonapetoksesta: Cannonballin tiloihin iskettiin!

Uutiset | 15.04.2016 14:49

Helsingin poliisilaitos on kertonut tänään tutkivansa laajaa talousrikoskokonaisuutta, johon liittyy kymmeniä törkeitä veropetoksia. Poliisi epäilee, että moottoripyöräkerho Cannonball MC on johtanut ja organisoinut toimintaa. Rikosvahingot ovat yli miljoonan euron luokkaa.

Tutkinnan tiimoilta on tehty tällä viikolla kymmeniä kotietsintöjä Cannonballin tiloihin eri kaupungeissa. Myös useita henkilöitä on otettu kiinni. Isku tehtiin esimerkiksi Helsingin Kalliossa sijaitsevaan tatuointiliikkeeseen.

 

Kalliolainen tatuointiliike oli yksi poliisin kotietsintöjen kohteista.

 

Epäillyt ovat käyttäneet niin sanottuja pöytälaatikkoyhtiöitä, joilla ei ole ollut todellista liiketoimintaa. Yritysten nimissä on haettu ja saatu kuukausittain perusteettomia arvonlisäveronpalautuksia.

Cannonballin jäsenten lisäksi törkeistä veropetoksista on epäiltynä kerhoon kuulumattomia henkilöitä, joita on käytetty yhtiöissä bulvaaneina.

 

Organisoitua toimintaa

Epäillyt petokset paljastuivat viime syksynä osana laajaa rahoituspetoskokonaisuutta, jonka tutkinta on edelleen kesken.

- Toiminta on ollut erittäin organisoitua ja ammattimaista. Rikokset on toteutettu käytännössä niin, että niin sanotuille pöytälaatikkoyhtiöille on haettu lainoja ja rahoitusyhtiöille on myyty täysin tekaistuja laskuja, rikostarkastaja Ismo Siltamäki kertoo poliisin tiedotteessa.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!