Monisairas Hausmyllyn Enzo Pulkkinen pelkää toista syöpää: ”Tämä on pistänyt ajatukset sekaisin!”

Uutiset | 19.04.2020 14:07

Hausmyllyn nokkamiehellä Hannu "Enzo" Pulkkisella, 58, diagnosoitiin viime kuussa keuhkosyöpä.

Viheliäinen kasvain noteerattiin sattumalta Enzon jouduttua kaatumisensa vuoksi sairaalahoitoon.

Myöhemmin maaliskuussa Oulun yliopistollisessa keskussairaalassa hänen vasemmasta keuhkoputkestaan löytyi paksuuntuma, joka sisälsi syöpäsoluja.

Lue myös: Hausmylly-laulaja Enzo Pulkkisen elämä romahti: Syöpääni ei voida leikata!

Runsaasti murheita

Syöpäkasvaimen hankalan sijainnin vuoksi ainoa hoitokeino on sädehoito. Luonteeltaan sitkeä Enzo ei aio luovuttaa musertavan tilanteen keskellä.

– Olen luonteeltani sellainen, etten anna helposti periksi. Myös kivunsietokykyni on hyvä, mutta kyllä tässä aika syvissä vesissä uidaan. Solisluuni on nimittäin poikki, eturauhaseni temppuilee, kärsin masennuksesta ja syöpädiagnoosi laukaisi vielä paniikkihäiriönkin.

Lue myös: Kännikaatuminen paljasti syövän! Hausmylly-laulaja Enzo Pulkkisen elämä romahti!

Enzo on pysytellyt visusti kotonaan Haukiputaalla. – Koronan takia en ole liikkunut mihinkään. Ja hygieniasta on pidetty hyvää huolta!
Enzo on pysytellyt visusti kotonaan Haukiputaalla. – Koronan takia en ole liikkunut mihinkään. Ja hygieniasta on pidetty hyvää huolta!

Patteja suussa

Ja ikään kuin tässä ei olisi yhdelle miehelle tarpeeksi terveysmurheita, Enzo epäilee, että hänellä saattaa olla suusyöpä.

– Viimeisimmällä sairaalavisiitillä suustani löydettiin kolme pattia, yksi kummastakin poskesta ja yksi kielestä. Niistäkin otettiin koepalat, mutta näytteitä ei ole vielä analysoitu.

– Kyllähän tämä on pistänyt ajatukset sekaisin. Suuni tilannetta en osannut edes arvata, mutta keuhkokuvieni palautetta olen pelännyt kaikki nämä vuodet.

Enzo on yrittänyt päästä tupakasta eroon. – Aika paljon olen saanut sitä vähennettyä, mutten kuitenkaan onnistunut kokonaan lopetettamaan.
Enzo on yrittänyt päästä tupakasta eroon. – Aika paljon olen saanut sitä vähennettyä, mutten kuitenkaan onnistunut kokonaan lopetettamaan.

”Miljoonia röökejä”

Kovana tupakkamiehenä Enzolla on vahvat epäilyksensä siitä, mistä kurja tilanne juontaa juurensa.

– Eiväthän ne lääkärit sitä suoraan sanoneet, mutta röökistä tämä johtuu. Se on aika selvä juttu. Olen polttanut tupakkaa 45 vuotta, ja tavallinen aski kestää meikäläisellä kolmisen tuntia, joten olen varmasti vetänyt elämäni aikana miljoonia röökejä.

– Jos voisin tehdä toisin, en olisi ikinä aloittanut tupakanpolttoa. Ja jos saisin aikakoneen, löisin 45 vuoden tupakkiröykkiöt toiseen kasaan ja siihen menneet rahat toiseen kasaan. Nyt ei olisi kovin vaikeaa valita niiden kasojen väliltä.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Enzo Pulkkinen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!