Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Sami Garam kokkaa katolla.

Mitäh?! Veijarimainen tv-kokki Sami Garam kypsentää possua savupiipussa – katso Garamin kuuluisan lankkulohen resepti!

Uudet perunat, silli ja makkarat ovat olennainen osa perisuomalaista kesäkattausta. Jos kuitenkin kaipaa juhannuspöytään uutta sävyä, kannattaa kääntyä Sami Garamin puoleen.

Veijarimaisella tv-kokilla piisaa pilkettä silmäkulmassa. Niinpä ei oikeastaan pitäisikään yllättyä, kun hän kokkausvinkkejä antaessaan ryntää tikapuille ja nousee savupiipulle.

– Täällä meillä on hyvää lihaa, hän huudahtaa saunan katolta.

Sami kokkaa saunan katolla.
Sami kokkaa saunan katolla.

 

Lue myös: Oho! Julkkiskokki riehaantui Helsingin yössä! Sami Garam lauloi karaokea ja tanssi pöydällä – riehakkaat kuvat!

Linnutkin tykkäävät

Savupiipun päälle Sami neuvoo nostamaan ritilälle porsaan kaslerin, ulkofileen tai broilerin, mausteenaan ainoastaan suolaa.

– Sitten vain sauna päälle, ja ruoka valmistuu tällä lailla itsekseen, Sami huikkaa pihasaunansa katolta.

– Lintujen varalta kannattaa myös laittaa folio tai jonkinlainen kupu, sillä tuoksu on varmuudella hyvä. Siinä ruoka nyt sitten savustuu, hyötykäyttölämmöllä!

– En sitten ota vastuuta, jos joku lukijanne innostuu tästä vinkistä ja tippuu katolta, pihasaunan katolla possua savustava Sami nauraa.
– En sitten ota vastuuta, jos joku lukijanne innostuu tästä vinkistä ja tippuu katolta, pihasaunan katolla possua savustava Sami nauraa.

 

Lue myös: Häävieraiden määrä paisui! Julkkiskokki Sami Garam juhlii avioitumistaan karaokebaarissa!

Ei rosvonpaistia

Potkan kypsyessä piipussa Sami kapuaa alas. Hän suuntaa kaivolle, nostaa ämpärillisen kylmää janojuomaa ja tuumii ääneen:

– Kyllähän me lisääkin kokkaillaan. Rosvonpaisti olisi klassikko, mutta sen hauduttaminen maakuopassa kestää vähintään vuorokauden, joten keksitäänpäs jotain muuta.

Sami painelee grillikatokseen ja kiikuttaa sinne myös kaivonpielestä löytämänsä laudanpätkän.

– Nyt tehdään Garamin kuuluisa liekkilankkulohi. Kirjolohifilee on siihen hyvä, koska se on yleensä kotimaista.

Kokki heittää lohen laudalle, viipaloi päälle sitruunaa ja sotkee mausteet perään.

– Sitten vaan fisu lautoineen päivineen grilliin käryämään! Uskokaa tai älkää, mutta lankku palaa vain lohen ympärillä. Tästä tulee ihan törkeän hyvää.

Kas näin se toimii: lohifilee lyödään lankulle, ja lankku heitetään grilliin.
Kas näin se toimii: lohifilee lyödään lankulle, ja lankku heitetään grilliin.

 

Lue myös: Tv-kokki Sami Garam avioitui Nina-rakkaansa kanssa – katso vauhdikkaat kuvat häiden jatkoilta!

Ravintola tulossa?

Potka savustuu piipussa, lohi liekehtii grillissä. Nyt on hyvä hetki kaataa hieman punaviiniä ja huokaista.

– Haaveenani olisi perustaa tänne Suomen paras ravintola. Sellainen, jossa tarjoiltaisiin jotain, mitä ei kaupungeista saa, Sami fundeeraa ja tarkentaa:

– Ei siis pelkästään ruokaa, vaan myös omanlaistaan elämystä. Aasialaisturistit diggaisivat siitä varmasti.

Sami nauttii saadessaan kärytellä lihaa tunnelmallisessa mökkimiljöössään. – Täällä saan tehdä juuri sellaista safkaa kuin itse tykkään.
Sami nauttii saadessaan kärytellä lihaa tunnelmallisessa mökkimiljöössään. – Täällä saan tehdä juuri sellaista safkaa kuin itse tykkään.

 

Lue myös: Julkkiskokki Sami Garam ja Nina-rakas avioon maistraatissa – ”Hyvin intiimi seremonia”

Garamin kuuluisa lankkulohi

Kilon kirjolohifilee

4 rkl sinappia

1/2 sitruunaa viipaleina

nippu tilliä

nippu sipulinvarsia

5 valkosipulinkynttä

suolaa

käsittelemätön sahalauta

Liota lauta läpimäräksi. Sivele laudan pintaan sinappia ja revi sipulit ja tilli sinapin päälle. Viipaloi valkosipuli ja sitruuna ja levitä ne laudalle. Mausta kirjolohifilee suolalla ja aseta laudalle mausteiden päälle, nahkapuoli ylöspäin. Ripottele suolaa myös nahan päälle. Nosta koko lauta grilliin liekkien yläpuolelle ja kypsennä grillikuvun alla puolisen tuntia.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Eetu Ampuja
Kuvat:
Pasi Murto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!