fbq
Uutiset
30.05.2017 12:32
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Kari Pekonen
Anna-Sofia Erä-Esko kruunattiin keväällä Suomen surkeimmaksi kuskiksi.
Mitä ihmettä?! Suomen surkein kuski Anna-Sofia, 21, sai työn ammattikuskina!
Uutiset
30.05.2017 12:32
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Kari Pekonen

MTV3-kanavan Suomen surkein kuski -realityssä maamme onnettomimmaksi kuskiksi kruunattiin hiljattain helsinkiläinen Anna-Sofia Erä-Esko. Mutta vaikka Anna-Sofian "titteli" paljastuikin vasta hiljattain, tosiasiassa kyseiset jaksot on kuvattu jo yli vuosi sitten.

Sen jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon. Muun muassa se, että Anna-Sofia on oppinut ajamaan – ja vieläpä varsin hyvin.

- En todellakaan ole enää Suomen surkein kuski! Sen verran tässä on ehtinyt kertyä ajokilometrejä kahdeksan kuukauden aikana, Anna-Sofia pamauttaa Seiskalle.

TAUSTAA: Anna-Sofia, 21, on Suomen surkein kuski - Seiska testasi vaalean kaunottaren kyydin!

Sai työn ammattikuskina!

Anna-Sofia on työskennellyt loppukesästä lähtien espoolaisessa autoliikkeessä, joka toimittaa menopelejä asiakkaille ympäri Suomea. Näin ollen ”surkeimmalle” kuskille on ehtinyt kertyä useita kymmeniä tuhansia ajokilometrejä.

- Olen varmaan ajanut enemmän kuin kaikki muut ohjelman kuskit yhteensä. Eikä yhtäkään kolaria ole tullut, Anna-Sofia kehaisee.

Anna-Sofia Erä-Esko kruunattiin Suomen surkeimmaksi kuskiksi.

Hän hakeutui nykyiseen työhönsä Suomen surkeimman kuskin tittelistä sisuuntuneena.

- Se arvonimi ei ollut tavoitteenani, kun aikoinaan hain mukaan ohjelmaan. Mutta kun sitten sain sen Suomen surkeimman kuskin kunniakyltin, niin olin hyvin pettynyt itseeni. Silloin päätin, ettei tästä ole kuin suunta ylöspäin.

- Onneksi pomoni ei kysynyt työhaastattelussa, osaanko ajaa, koska olisin varmaan vastannut, etten todellakaan osaa, Anna-Sofia nauraa.

Pelkkää positiivista palautetta

Anna-Sofia muistaa ensimmäisen työkeikkansa suuntautuneen Heinolaan, minne nuori nainen toimitti asiakkaalle Audi A6:n. Käsittämätöntä kyllä, sitä ennen hän ei ollut ajanut kertaakaan yksin liikenteessä.

- Kaiken kukkuraksi pomoni tuli sillä reissulla mukaan, mutta onneksi kaikki sujui hyvin. Ja on sujunut senkin jälkeen.

Jopa niin hyvin, että kerran lounastauolla Anna-Sofia uskalsi paljastaa pomolleen synkän menneisyytensä Suomen surkein kuski -ohjelmassa.

- Kerroin hänelle osallistuneeni ohjelmaan. Pomoni vain naurahti ja sanoi, ettei ajamisessani ole ollut yhtään mitään vikaa.

Anna-Sofia Erä-Esko kruunattiin Suomen surkeimmaksi kuskiksi.

Tosin talven tullen Anna-Sofia suunnitteli jo lyövänsä ajohanskat tiskiin, koska talviajosta oli jäänyt ohjelmassa ”niin syvät traumat.”

- Olin kuitenkin niin itsepäinen, etten halunnut luovuttaa. Ja hyvinhän se talvi meni, kun kerran siitäkin hengissä selvittiin!

- Firman sisältä ja asiakkailta tulleet kehut ovat antaneet itselleni tosi paljon itsevarmuutta.

Positiivinen palaute lämmittää erityisesti siksi, että ohjelman aikana Anna-Sofialle satoi tuhottomasti törkyviestejä.

- Niillä ihmisillä ei varmaan ole muuta elämää kuin kirjoitella netissä. Menisivät itse mukaan ohjelmaan! Se ei ole niin helppoa, kuin miltä telkkarissa näyttää.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »