fbq
Uutiset
15.05.2019 09:51
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Pasi Murto
Erika Helin.
Missikaunotar Erika Helin, 25, poseeraa sporttisesti trikoissa ja urheilurintaliiveissä: ”Naisen vartalo tarvitsee tukea” – kuvat!
Uutiset
15.05.2019 09:51
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Pasi Murto

Luonnon hiljalleen vihertyessä yksi maamme kauneimmista naisista, viime syksyn Miss Suomi -finalisti Erika Helin vetää innoissaan juoksulenkkarit jalkaansa. Hän tähtää tosissaan puolimaratonille, jota varten on jo harjoitellut useita viikkoja intensiivisen treeniohjelman avulla.

Pian hän pääsee mittaamaan kuntoaan, sillä H-hetki koittaa tämän viikon lauantaina 18. toukokuuta.

– Löysin treeniohjelman, jossa voi valita, mihin tavoiteaikaan tähtää. Asetin itselleni vähän maltillisemman tavoitteen, eli yritän päästä matkan alle kahteen tuntiin, vaatimaton Erika, 25, selostaa Seiskalle.

Juoksua kilometrikaupalla

Erika Helin.

Päälle 21 kilometrin pinkominen alle 120 minuuttiin on joka tapauksessa temppu, joka ei onnistu aivan joka iikalta. Erikaltakin löytyy pidempää juoksutaustaa.

– Viime kesänä juoksin varmaan enemmän kuin koskaan ennen. Lenkkeilin kaikki helleputketkin, vaikka varsinkin keskipäivällä oli aika lämmin, hän muistelee.

Tuolloin vielä Jyväskylässä asunut kaunotar hehkuttaa estoitta ex-kotikaupunkinsa lenkkimaastoja.

– Esimerkiksi Jyväsjärven ja Tuomiojärven rannoilla kulkee ihanteelliset juoksureitit. Oli ihan parasta käydä lenkillä, pulahtaa sitten järveen ja juosta taas takaisin. Eihän sen parempaa treeniä olekaan!

Eksyksissä lenkillä

Erika Helin.

Muutettuaan loppusyksystä Helsinkiin Erikan täytyi opetella uudet juoksureitit. Sellaiset löytyivätkin, tosin tekniikan pienoisella avustuksella.

– Täytyy myöntää, että navigaattori on juostessa kovassa käytössä. Ilman sitä puolen tunnin lenkki voi venähtää tunnin pituiseksi, kun harhailen missä sattuu.

Tällä kertaa satelliittipaikannusta ei kuitenkaan tarvita. Seiskan kuvaaja on sattumoisin paikalla, kun tiukkoihin trikoisiin ja verryttelytakkiin sonnustautunut keskisuomalainen painaa pitkin Sörnäisten rantatietä.

Pakolliset urheiluliivit

Erika Helin.

Sitten on pysähdyttävä sitomaan kengännauhoja. Samalla kun Erika nojaa rappuseen kurottautuakseen kengännauhoihin, takaa asteleva herrasmies on lentää näystä selälleen.

– Mutta enhän minä edes lenkkeille kauhean seksikkäissä vaatteissa! Tärkeintä on, että juostessa asuste on mukava ja tarpeeksi laadukas, hyväntuulinen missi huomauttaa.

Erikan tapauksessa yksi tärkeimmistä laatuvaatimuksista kohdistuu kunnollisiin urheiluliiveihin.

– En voisi kuvitellakaan juoksevani missä tahansa liiveissä. Mitä povekkaampi nainen, sitä paremmin tukevat urheiluliivit tarvitsee.

Monipuolisesti liikuntaa

Erika Helin.

Juokseminen sopii siksikin Erikalle, että usein tulee samalla vietyä koira lenkille.

– Tykkään muutenkin viettää aikaa luonnossa ja toisinaan omissa oloissani. Samalla saa myös hyvän treenin kaupan päälle, joten juoksemisessa yhdistyy monia kivoja elementtejä.

Lenkkeilyn lisäksi Erikan voi nähdä kuntosalilla. Hän hikoilee mielellään myös tenniksen, sulkapallon ja kiipeilyn parissa.

– Aiemmin ratsastus oli koko elämäni, mutta silloin se oli halpaa kuin saippua. Viiden euron tuntitaksa taitaa olla nykyään jo viisikymppiä täällä pääkaupunkiseudulla, joten jostain syystä ei ole tullut palattua lajin pariin, hän hymähtää.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »