Uutiset

Miss Helsinki -finalisti Mariangel muutti Suomeen Venezuelasta - perhe jäi toiselle puolelle maapalloa: "Muistan, kuinka huusin, etten halua nousta lentokoneeseen"

12.09.2019 19:31

Miss Helsinki 2020 -kilpailun kymmeneen finalistiin mahtuu liuta oman elämänsä supernaisia. Yksi heistä on 20-vuotias Mariangel Velasquez

Venezuelasta Suomeen muuttanut Mariangel näki ensimmäistä kertaa lunta vasta seitsemän vuotta sitten.

- Muutin 13-vuotiaana Suomeen isäni luokse. Minun piti tulla vain vuodeksi, mutta täällä minä edelleen olen. Kaipaan kotimaatani ja perhettäni, mutta Venezuela on niin vaarallinen paikka, ettei maahan voi oikein matkustaa. Kävin siellä viimeksi viisi vuotta sitten, Mariangel kertoo Seiskalle.

Mariangelin ensimmäinen talvi Suomessa oli yhtä suurta lumen juhlaa.

- Se oli niin upeaa, että sitä oli pakko koskea ja sillä oli pakko leikkiä koko ajan. Talvi tuntui kuitenkin todella pitkältä ja kylmältä, ja sitähän se on edelleen. 

mariangel

Mariangelin isä on asunut suomessa jo reilusti yli kymmenen vuotta. Hänen äitinsä asuu edelleen Venezuelassa.

- Kaipaan Venezuelaan, sillä minulle perhe on kaikki kaikessa. Ei tähän pysty tottumaan, aina on perhettä ikävä. Näin äitinikin viimeksi viisi vuotta sitten, kaipaan häntä kovasti. 

miss helsinki

Mariangelin elämän vaikeimpiin päiviin kuuluu juurikin se hetki, kun muutto Suomeen oli edessä. 

- Muistan kuinka pidin äitiäni ja mummoani kädestä kiinni lentokentällä ja huusin, etten halua nousta lentokoneeseen. Se oli todella rankkaa, ja ehdottomasti elämäni vaikein päivä. 

Kulunut kesä oli Mariangelille unelmien täyttymys. Miss Helsinki -finalistipaikan lisäksi hän sai tietää päässeensä opiskelemaan kauppatieteitä. 

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:pasi murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!