Mirka asui tietämättään kuukausia edellisen asukkaan ”hukkaaman” kuristajakäärmeen kanssa – kuvat!

Uutiset | 28.04.2016 18:39

Kaupan kassana työskentelevä Mirka Kuvaja, 23, ei voinut kuvitella, mitä edessä oli, kun hän tammikuun alussa muutti Mäntsälän keskustassa sijaitsevaan uuteen kotiinsa.

– Asunto oli ollut noin kuukauden tyhjillään. Kaikki vaikutti todella hyvältä ja kämppä oli ihana, Mirka kertoo Seiskalle.

Pienen vihjeen siitä, ettei kaikki ollut kohdallaan, antoi hänen 2,5-vuotias Hemmo-kissansa. Hemmo ei ensimmäisten päivien aikana uskaltanut mennä lähellekään keittiötä.

– Jotain se siellä pelkäsi, Mirka sanoo.

 

 

Levoton kissa herätti

Muutaman päivän päästä kissakin tottui ja uskaltautui ruuan perässä keittiöön. Kaikki vaikutti neljän kuukauden ajan normaalilta. Silloin tällöin Mirka tosin kuuli erikoisia ääniä kissan ruokakupilta, vaikka kissa itse oli toisella puolella asuntoa. Hän kuvitteli äänien johtuvan vanhan talon rakenteista.

Pari viikkoa sitten Mirka kuitenkin heräsi aamuyöllä Hemmo-kissan levottomaan käytökseen.

– Se tuijotti pelästyneenä sängyn alle ja minulle tuli todella outo fiilis. Katsoin sängyn alle, mutta en nähnyt siellä mitään. Minulla tosin oli päiväpeitto ja tyynyjä lattialla. En katsonut niiden alta. Lopulta kohautin olkia ja jatkoin nukkumista, Mirka muistelee.

 

 

Vaatemytty olikin käärme

Hemmon oudon käytöksen syy selvisi pari päivää myöhemmin, lauantaina 16. huhtikuuta.

– Aloin imuroida ja siirsin makuuhuoneen mattoa. Luulin sitä aluksi vaatemytyksi, mutta kun rupesin siirtämään sitä, katsoin tarkemmin ja pohdin, että eihän minulla tuon värisiä vaatteita ole, Mirka muistelee.

 

 

Vaatemytty paljastui kuningaspytoniksi, jonka talon entinen asukas oli hukannut muuton yhteydessä. Kadonneesta käärmeestä hän ei ollut vaivautunut mainitsemaan kenellekään.

 

 

Palomiehet vitsailivat

Järkyttynyt Mirka soitti ensimmäiseksi äidilleen ja sitten vuokranantajalleen – joka puolestaan soitti paikalle palokunnan.

– Edes palomiehet eivät vielä ovesta tullessaan meinanneet uskoa. He vitsailivat aluksi, että taitaa olla pitkä ryyppyputki päällä, kun näkee käärmeitä, Mirka nauraa.

Palomiehet nappasivat käärmeen ja Mirka puolestaan lähti evakkoon vanhempiensa luokse siltä varalta, että yllättäviä vieraita löytyisi lisää.

– Aluksi kukaan ei tiennyt, mistä käärme oli tullut ja oliko se ainut. Edellisen asukkaan lähettämä Facebook-viesti avasi tilannetta vasta myöhemmin.

 

Majaili kaappien alla

Suurimman osan asunnossa viettämästään ajasta pyton oli ilmeisesti piilotellut Mirkan keittiön kaappien alla, mistä löytyi käärmeen ulostetta.

 

 

Mirkaa kuitenkin karmii ajatus siitä, että käärme on hyvin saattanut luikerrella hänen sänkynsä alla hänen nukkuessaan, sillä makuuhuone, josta käärme lopulta löytyi, sijaitsee toisella puolella asuntoa kuin keittiö.

– Ensi yönä nukun täällä ensimmäistä kertaa tapahtuman jälkeen ja se jännittää. Saa nähdä, miten uni tulee. Löydön jälkeen minulla on ollut vähän levoton olo. En kuitenkaan ajatellut muuttaa pois, jos vaan uusia käärmeitä ei löydy, Mirka toteaa.

Laihtunut mutta muuten hyvinvoiva käärme sai lopulta uuden kodin matelijoille sijoituspaikkoja etsivän Herpille koti -ringin kautta.

 

Pyton oli laiha, mutta muuten  hyvinvoiva. Kuningaspyton voi olla syömättä helposti puolikin vuotta.

 

 

Jälkeenpäin Mirka kuvaili ensimmäisen käärmeettömän yön menneen mukavasti aamuyöllisiä heräämisiä lukuun ottamatta.

– Pienetkin rasahdukset saivat mielikuvituksen laukkaamaan. Etenkin, kun kissan ruokakupilta kuului sitä samaa ääntä kuin aiemmin, vaikka kissa oli toisessa huoneessa, Mirka hämmästelee.

 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!