Uutiset

Miljoonia tienannut huippukokki Tomi Björck oli menettää kaiken - ”Tuntui ettei rahat riitä!”

15.09.2018 16:25

Kymmenet rakennusmiehet tekevät väsymätöntä työtä, jotta huippukokki Tomi Björckin, 38, uusi ravintolakonsepti saataisiin avattua Helsingin Korkeavuorenkadulle. Tiloihin on avautumassa italialainen ravintola Ventuno ja kansainvälisen tason cocktail-baari Goldfish.

– Ravintolaan tulee muun muassa napolilainen puu-uuni, jollaista ei olla vielä kantakaupungissa nähty. Tämä liiketila on ihan mieletön. Ajattele, yläkerrassamme on Mannerheimin vanha työhuone! Tomi hehkuttaa remontin keskellä.

Lue myös: Laaturuoan ystävät järkyttyivät: Tomi Björckin ravintolat eivät kelvanneet Suomen top 50 -listalle – ”Mistä oikein on kyse?”

Tonni tilillä

Suomalaisen ravintolataivaan supernova puhkuu intoa. Siitä on neljä vuotta, kun Tomi ja hänen aisaparinsa Matti Wikberg avasivat edellisen kerran ravintolan Suomeen.

 

Ravintoloitsija Tomi Björck avasi Seiskalle ovet keskelle uuden ravintolansa remonttia. Italialaista ruokaa tarjoavassa Ventunossa tehdään muun muassa pizzaa napolilaisella puu-uunilla.
Ravintoloitsija Tomi Björck avasi Seiskalle ovet keskelle uuden ravintolansa remonttia. Italialaista ruokaa tarjoavassa Ventunossa tehdään muun muassa pizzaa napolilaisella puu-uunilla.

 

Lue myös: Oletko samaa mieltä? Tähtiravintoloitsija Tomi Björck kertoo, millainen huippuravintola Suomesta vielä puuttuu: ”Sellaiselle voisi olla tilausta”

Tuolloin tunnelmat olivat toisenlaiset. Vuonna 2014 avattu ravintola Bronda oli vaatinut miljoonainvestoinnit, ja kassanpohja alkoi näkyä. Koko bisnes-imperiumi oli vaarassa kaatua.

– Silloin tuntui, että rahat eivät riitä, emmekä halunneet mukaan ulkopuolisia sijoittajia. Jossain vaiheessa näytti siltä, että joudumme myymään Brondan takia kaikki muut ravintolat. Firman tilillä oli vain tonni, eikä auttanut kuin toivoa, että viikonloppuna käy asiakkaita.

Lue myös: Tällainen on Tomi Björckin perheen luksuskoti Australiassa: hulppea uima-allas pihalla - kuvat!

Tomin paljastus on yllättävä, sillä BW-Restaurants Oy on huomattavan kannattava yritys. Firma on tehnyt viidessä vuodessa lähes 5,5 miljoonaa euroa voittoa.

Lue lisää Tomi Björckin ravintolabisneksestä ja elämästä Australiassa tuoreesta Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!