Miljonäärien tarjoustykit jylisevät Pohjanmaalla! Seiskan Kohukatti testasi Vesa Keskisen ja Topi Sukarin ostosparatiisit!

Uutiset | 14.12.2019 19:02

Sopii toivoa, että Turussa runsaan viikon päästä julistettava joulurauha yltää myös Pohjanmaalle asti. Lakeuksilla on näet käynnissä järisyttävä markettisota, kun Tuurin kyläkauppias Vesa Keskinen ja Seinäjoen Ideaparkin Topi Sukari tulittavat tarjouksiaan.

Jättimäiset ostosparatiisit sijaitsevat vain 60 kilometrin päässä toisistaan, mutta kyseessä on silti kaksi erilaista ostoskokemusta. Topin uutuuttaan kiiltävä Ideapark on perinteisempi automarketti, Vesan pramea Kyläkauppa taasen täysin omanlaisensa elämyskokonaisuus.

Siksi niiden keskinäinen vertaaminen on vaikeaa. Mutta koska Seiskan Kohukatti sattui tallustelemaan keskellä Pohjanmaan peltoja, syyniin joutuivat kummankin miljonäärin marketin kissanhiekka ja -ruokatarjonnat.

Lue myös: Kauppiaat sanasodassa! Topi Sukari vastaa Vesa Keskisen jyrähdykseen: Tule kylään, äläkä haasta riitaa!

Topi Sukari avasi Suomen kolmannen Ideaparkin marraskuun puolivälissä Seinäjoelle.
Topi Sukari avasi Suomen kolmannen Ideaparkin marraskuun puolivälissä Seinäjoelle.

Valinnanvaraa piisaa

Masku-huonekaluimperiumin rakentajana tunnettu Topi avasi marraskuun puolivälissä Seinäjoelle Ideaparkin, joka on jo kolmas laatuaan.

Sen sisuksista löytyy muutamakin lemmikkieläinkauppa, mutta tasapuolisuuden nimissä Kohukatti päätti toteuttaa vertailunsa tassuttelemalla Ideaparkin Citymarketiin.

Seinäjoen Ideaparkista löytyi kissantuote jos toinenkin.
Seinäjoen Ideaparkista löytyi kissantuote jos toinenkin.

 

Valtavat valikoimat saavat viiksekkään ystävämme välittömästi mouruamaan tyytyväisenä. Hyllyt notkuvat jos jonkinmoista apetta ja kissanhiekkaa.

Hinnat eivät ole millään lailla hävyttömät, ja mirreille suunnattuja lelujakin löytyy kiitettävästi.

Lue myös: Järisyttävä sokkikäänne! Silminnäkijä mykistyi Seinäjoen Ideaparkissa: Ottiko Topi Sukari niskalenkin Vesa Keskisestä? – ”Tätä ei varmasti katsota hyvällä Tuurissa”

Sari-Anne Mäenpää ja Jenna-Rosa Reinikka pääsivät Ideaparkin parkkipaikalla Kohukatin kainaloon.
Sari-Anne Mäenpää ja Jenna-Rosa Reinikka pääsivät Ideaparkin parkkipaikalla Kohukatin kainaloon.

Pieni ero hinnassa

Tuuriin tassuteltuaan Kohukatti harmittelee, ettei saapunut paikalle autolla – paikallisella kyläkauppiaalla kun on ollut bensan litrahinta kohdallaan.

– Mauuu, olisi kannattanut tankata! mirrimme manaa.

Kyläkaupan Ruokapuodin tarjonta vakuuttaa runsaudellaan sekin. Pikaisen tassutuntuman perusteella myynnissä on kaikkea samaa, mitä Ideaparkin Cittarissakin.

Vaan kappas, tunnetun kissanmuonavalmistajan siipikarjaseos näkyy olevan parikymmentä senttiä halvempaa!

Lue myös: Nyt puhuu Vesa Keskinen! Pohjanmaalta tyly arvio Tarjoushaukka Jorman tempusta: ”Näillä lakeuksilla takinkääntäjät ovat ennenkin saaneet kuulla kunniansa” – kyläkauppias täysin toista mieltä!

Mikäs tässä mourutessa! Seiskan Kohukatti ikuistettuna välilevolla Tuurin Kyläkaupassa.
Mikäs tässä mourutessa! Seiskan Kohukatti ikuistettuna välilevolla Tuurin Kyläkaupassa.

Tassuja ja rökitystä

Yllättäen myös kilpailevan kissanruokamerkin muona on Kyläkaupassa Ideaparkia halvempaa.

Toisaalta Topikin osaa ampua tarjoustykillä: hinta halpenee heti, jos ostaakin kaksi kissanruokapakettia yhden sijaan.

Viiksekäs viirusilmä ei tihrustanut merkittäviä eroja kissanhiekkojen hinnoissa. Molempien markettien leluvalikoimistakin löytyi ilahduttavasti valinnanvaraa.

Myös myymälämiljöistä löytyi hiuksenhienoja eroja. Seinäjoen Ideaparkin Citymarketissa kaakelilattiaa koristavat tassunjäljet tekivät Kohukatin olon kotoisaksi. Toisaalta Tuurissa nököttänyttä pehmolelukissaa oli sitäkin kiva rökittää!

Lue myös: Ökyelämää viettävä Topi Sukari puhuu avoimesti rahasta – ”Luulen, että kansa hyväksyy minulle tämän elintason!”

Kohukatti väläytti Kyläkaupalla häijyä puoltaan, kun se rökitti pehmolelua.
Kohukatti väläytti Kyläkaupalla häijyä puoltaan, kun se rökitti pehmolelua.

Tasaväkinen vääntö

Häntää heiluttavan ja luksusmaitoa litkivän Kohukatin lopullinen tuomio on, ettei kuluttaja pety – asioi sitten kummassa ostosparatiisissa tahansa.

– Ideaparkin eduksi on sanottava se, että marketin lisäksi sieltä löytyy eläinkauppojakin. Tuurissa taas asiointi keskittyy kätevästi vain yhteen paikkaan, ja hinnat ovat huokeat, Kohukatti naukuu kissatulkin välityksellä ja pamauttaa vielä perään:

– Tärkeintä on loppupeleissä se, että ihminen muistaisi meitä mirrejä myös jouluna!

Tuurin kyläkauppa

Tuurin Kyläkaupan Vesa Keskinen

Pinta-ala: 86 000 neliötä

Yleistä: Kyläkauppakompleksi sisältää mm. Hotelli Onnentähden, Suomen suurimman ilmaisen lasten sisäseikkailupuisto Riemu Parkin, Suomen suurimman Muumi-leikkipuiston, minigolfradan sekä skeittiparkin.

Muuta: Mainostaa itseään Suomen jouluisimmaksi kaupaksi: yli miljoona jouluvaloa, Jäämaailma ja 10-metrinen sisäjoulukuusi. Lisäksi Hotelli Onnentähteen tulossa laajennus.

Seinäjoen Ideapark

Ideaparkin Topi Sukari

Pinta-ala: 70 000 neliötä

Yleistä: Yli 100 liikettä vaatekaupoista kahviloihin ja ravintoloihin. Ideaparkista löytyy myös viihdepuolta, apteekki, päiväkoti, kuntosali, optikoita, partureita ja terveyspalveluja sekä erillisenä vetonaulana sisäliikuntapuisto Duudsonit Activity Park.

Muuta: Ideaparkin tontti mahdollistaa kauppakeskuksen laajentamisen yli 100 000 neliömetrin suuruiseksi.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!