Uutiset

Miljonääriäiti Maria Alanen kavalsi Ferrarin miehensä kuolinpesästä - ei tuomiota!

01.11.2019 10:51

Vuonna 2010 suomalaiset televisionkatsojat saivat hämmästellä "Miljonääriäitien", Maria Alasen ja Niina Grekinin, yleellistä elämää Marbellassa, Espanjan Aurinkorannikolla.

Huomio kiinnittyi erityisesti Marian prameaan kulkupeliin, punaiseen Ferrari Californiaan. Marian aviomies, jota ei tv-ohjelmassa nähty, kuoli elokuussa 2010 väkivaltaisesti ja epäselvissä olosuhteissa Helsingin Katajanokalla. Poliisi tutki kuolemaa henkirikoksena, mutta juttu on edelleen selvittämättä.

Kavallus

Marian mies oli menestynyt liikemies, joten hän jätti jälkeensä suurehkon kuolinpesän. Leskeksi jäänyt Maria otti kuolinpesästä omavaltaisesti haltuunsa Ferrarin, joka myytiin monimutkaisella ja lainvastaisella järjestelyllä eteenpäin.

Pitkä prosessi

Nyt yli yhdeksän vuotta myöhemmin, Helsingin käräjäoikeus on antanut jutussa päätöksen. Ratkaisun mukaan Maria syyllistyi törkeään kavallukseen, josta syyttäjä vaati hänelle noin vuoden mittaista (ehdollista) vankeustuomiota. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että jutun selvittely kesti kohtuuttoman pitkään, joten hänet jätetään rangaistukseen tuomitsematta. 

Auton myymisessä avustanut mies sai puolestaan avunannosta törkeään kavallukseen sekä törkeästä väärennyksestä runsaan neljän kuukauden ehdollisen tuomion.

Maria ja mies joutuvat hyvittämään kuolinpesälle vahingonkorvauksena 18 000 euroa korkoineen sekä noin 8 000 euron oikeudenkäyntikulut. 

Toinen miljonääriäiti, Niina Grekin, oli jutussa syytettynä avunannosta törkeään kavallukseen. Tuomiota ei saanut hänkään, vaan runsaat 3000 euroa hyvityksenä oikeudenkäynnin viivästymisestä. Tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia. 

Teksti:Pauli Poutanen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!