Hyppää pääsisältöön
Julkkisten joulumuistot.

Mikko Leppilampi, Nelli Matula, Baba Lybeck ja muut julkkikset paljastavat hauskimmat joulumuistonsa: Pukki rikkoi brandypullon!

Ylen Uutisvuodon pitkäaikainen ylituomari sekä toimittajana ja juontajana kunnostautunut Baba Lybeck muistaa erityisen hyvin vuosien takaisen joulun. Kyseessä oli kirjaimellisesti varsin alkoholinkäryinen perhejuhla.

Baba

– Voin kertoa pukin yllättäneen, kun brandypullo putosi vahingossa lattialle ja meni rikki. Voit kuvitella, millainen tuoksu siitä lähti!

Sain mummin villasukat!

Uniikki

Rähinä Recordsin räppäri Dan Tolppanen eli Uniikki viettää joulun aikaan perinteisesti kahta juhlaa.

– Juutalaisena joulun lisäksi tulee vietettyä myös hanukkaa, hän kertoo.

– Sellainen joulu on ainakin jäänyt lapsuudesta mieleen, kun pukki toi meikäläiselle mummin villasukat. Tai siis sukat, jotka mummi oli kutonut... No, mutta kumminkin! sanansylkijä naurahtaa.

Kaikki nauroivat hokkareille!

Petteri Ahomaa

Pitkän linjan mediatyöläinen ja televisiotuottaja Petteri Ahomaa miettii pitkään vastaustaan.

Arvi Lindin vakiovastaushan on se, että pukki yllätti silloin, kun oksennus tuli pukin naamarin silmäaukoista! Hehheh!

– Itse muistan saaneeni lahjaksi kirkkaansiniset hokkarit jouluna 1979. Kaikki nauroivat niille, mutta ne olivat todella hyvät luistimet.

Postitoimisto kuin unelma!

Tuija Pehkonen

Juontaja Tuija Pehkonen vetäytynee tänäkin vuonna joulunviettoon kotikonnuilleen Iisalmeen. Hänet pukki yllätti, kun kontista nousi unelmien postitoimisto.

– Olin silloin tosi pieni, mutta se lahja on jäänyt mieleeni. Uskoin tietysti joulupukkiin, ja hän toi ihan valtavan ison paketin, Tuija muistelee silmät loistaen.

– Siellä oli sellainen todella hieno postitoimisto leimasimineen ja tarroineen. Se on edelleen unelmieni joululahja, leikin sillä aikoinaan kuin viimeistä päivää!

Pappa ei ollutkaan pukki!

Mikko Leppilampi

Juontajakomistus Mikko Leppilampi muistaa olleensa pitkään satavarma, että hänen pappansa on oikeasti Korvatunturin ihan aito joulupukki.

– Hänen täytyi olla, olin varma siitä. Mutta sitten pukki yllättikin täydellisesti, kun hän tuli meille, ja pappani saapui samaan aikaan toisesta ovesta! Mikko huudahtaa.

– Sen jälkeen olin puolestani aivan varma, että pukki on Jerry-setäni. Mutta sitten Jerrykin tuli paikalle. Siinä vaiheessa aloin toden teolla miettiä, voisiko pukki olla sittenkin ihan oikea!

Mankasta tuli kiristyskeino!

Nelli Matula

Tänä vuonna tähteyteen noussut laulaja Nelli Matula muistaa lapsuudestaan valtavan kokoisen paketin kuusen alla.

– Pukki yllätti silloin, kun sain mankan lahjaksi. Se on jäänyt käsittämättömän hyvin mieleen. Se on yksi ensimmäisistä jouluista, jotka muistan. Se oli kaikista suurin paketti siellä kuusen alla, ja lahjasta tuli ihan hirvittävän iso osa elämänkaartani, muun muassa MTV:n Tähdet, tähdet -ohjelmassa hurmannut Nelli muistelee.

– Minuun ei koskaan tehonnut uhkailut kotiarestista tai viikkorahan perumisesta – vaan se, että otettaisiin mankka pois. Lapsuuden ikonisimmat cd:t olivat Tiktakin levy ja Shakiran Laundry Service. Ne olivat kovia!


Teksti:
Eetu Ampuja
Kuvat:
Seiskan arkisto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!