Mikko Alatalo järkyttyi Pave Maijasen kohtalosta: ”En tiennyt siitä mitään”

Uutiset | 05.12.2020 18:01

Pitkän linjan muusikko ja maineikas levytuottaja Pave Maijanen, 70, paljasti syyskuussa sairastavansa vaikeaa motoneuronitautia ALS:ia. Rappeuttava tauti on harvinainen, ja sen diagnoosi on tylyin mahdollinen: parannuskeinoa ei ole.

Lue myös: Pave Maijasen kunto romahti – Neumann suree kuolemansairasta ystäväänsä: Itken Paven kohtaloa

Koko kansan rakastaman kulttuuripersoonan kuolemantuomio on järkyttänyt laajalti. Se pääsi yllättämään myös Paven pitkäaikaisen kollegan ja soittokaverin, Mikko Alatalon, 69.

– En tiennyt siitä mitään, uutinen pääsi yllättämään totaalisesti. Pave on aina ollut hyväkuntoinen kaveri ja muutenkin hieno mies. Erittäin surullista, erittäin surullista, silminnähden järkyttynyt Mikko, nieleskelee Seiskalle.

Lue myös: Pave Maijasen sairastama ALS vei myös Jonna Tervomaan muusikkoisä Timo Tervon – harvinainen sairaus rappeuttaa liikehermoja

Mikko Alatalon on vaikea uskoa Pave Maijasen kovaa kohtaloa. – Tuntuu, että näin hänet vasta äskettäin bassonvarressa. Erittäin surullista.
Mikko Alatalon on vaikea uskoa Pave Maijasen kovaa kohtaloa. – Tuntuu, että näin hänet vasta äskettäin bassonvarressa. Erittäin surullista.

”Yläkerran orkesteriin”

ALS-taudin ensioireet alkoivat Pavella syksyllä 2018. Tuolloin Mikko näki ystävänsä viimeistä kertaa bassonvarressa.

– Olin silloin katsomassa, miten hienosti Pave soitti Wigwamin 50-vuotisjuhlakiertueella. Muistan vielä miettineeni, että onpas kiva juttu, miten hyvässä kunnossa hän näkyy yhä olevan. En olisi voinut kyllä mitenkään uskoa… Mikko hakee sanojaan.

– On tämä järkyttävää, miten paljon viikatemies on korjannut kollegoja talteen. Katselin äskettäin uusintoja Tammerkosken sillalta -ohjelmasta, jossa vierainani olivat Juice, Kari Tapio, Kikka, Kirka ja Riki Sorsa. He kaikki ovat jo siirtyneet yläkerran orkesteriin.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Pasi Murto ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!