Mikael Gabrielin kappaleiden radiosoitot loppuivat kuin seinään – kansanedustaja huolestui tilanteesta: kirjallinen kysymys eduskunnassa!

Uutiset | 22.02.2019 18:15

Sanoma-konsernin asema musiikkiteollisuudessa herättää kysymyksiä.

Kansanedustaja Pilvi Torsti (sd.) jätti hallitukselle kirjallisen kysymyksen Sanoma-konsernin määräävästä markkina-asemasta musiikkiteollisuudessa. Hänen mukaansa syntynyt markkinatilanne herättää alalla kysymyksiä ja markkina-aseman väärinkäytöksiä pelätään.

Sanoma-konserni on kasvattanut toimintaansa viime vuosina merkittävästi, ja nyt pyörittää tv-ohjelmien ja radiokanavien lisäksi festivaalitoimintaa ja levy-yhtiötä.

Lue lisää: Raivokas someriita räjähti: Tv-leiriä vaihtanut Mikael Gabriel syyttää Nelosen radioasemia biisiensä hyllyttämisestä X Factorin takia - "Tästä puhuminen on vaarallista!"

Kirjallisessa kysymyksessä käytetään yhtenä esimerkkinä festivaaleja.

Artisti myydään esiintymään konserniin kuuluvan yhtiön omistamalle festivaalille. Osana sopimusta festivaali edellyttää, ettei artisti esiinny kesän aikana muiden järjestämillä festivaaleilla, kirjallisessa kysymyksessä tuodaan esille.

Toisena esimerkkinä käytetään media-aikaa. Esimerkki on kuin suoraan Mikael Gabrielin vuoden takaisesta tilanteesta, jolloin räppäri päätti ottaa vastaan tuomaripaikan MTV:n X Factorista ja kieltäytyi Nelosella nähtävästä The Voice of Finlandista. Mikael joutui välittömästi Sanoma-konsernin radiokanavien boikottilistalle.

- Artisti kieltäytyy konserniin kuuluvan tv-kanavan juontajapestistä ja sen sijaan ottaa vastaan juontajapestin kilpailevan tv-kanavan ohjelmassa. Kieltäytymisen johdosta artistin äänitteiden soittaminen konserniin kuuluvalla radioasemalla loppuu.

Lue myös: Mikael Gabriel julkaisi uuden biisin - radioboikotti jatkuu? "Enpä ole kappaletta Nelosen kanavilla kuullut!"

- Mihin toimiin ministeriö aikoo ryhtyä huolehtiakseen, että Kilpailu- ja kuluttajavirasto seuraa riittävällä tavalla sitä, miten Sanoma-konserniin kuuluvat toimijat käyttävät määräävää markkina-asemaansa suomalaisessa musiikkiteollisuudessa, ja tarvittaessa puuttuu mahdolliseen markkina-aseman väärinkäyttöön?

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Pasi Murto, All Over Press
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!