Hyppää pääsisältöön
Mikä nappisilmä: Suomessa asuu kenties maailman vanhin laiskiainen - video!

Mikä nappisilmä: Suomessa asuu kenties maailman vanhin laiskiainen - video!

Korkeasaaren Amazonia-talossa omassa puussaan ylösalaisin kököttää kenties maailman vanhin laiskiainen. Ikää tällä veikeällä Coco-rouvalla on huimat 41 vuotta.

Luonnossa laiskiaiset elävät parikymppisiksi ja eläintarhoissakin korkeintaan kolmikymppisiksi. Mikä on tämän laiskiaisrouvan pitkän iän salaisuus?

– Hyvä hoito, vakuuttavat eläintarhan oppaat Mirjami Smalén ja Anu Hakkarainen.

Anu arvelee Cocolla olevan myös poikkeuksellisen hyvät geenit.

– Sillä täytyy olla myös letkeä elämänasenne, Mirjami lisää.

 

Ruokitaan kädestä!

Eläintenhoitajat pitävät Cocosta hyvää huolta ja sitä ruokitaan kahdesti päivässä kädestä salaatilla, keitetyillä perunoilla ja porkkanoilla.

- Coco on tottunut siihen, että sitä syötetään kädestä. Häkissä oleville aguteille ja marsuille eivät sovi sen ruoat, siksikin on parempi syöttää kädestä, eläintenhoitaja Susan Nuurtila kertoo.

Katso videolta, kuinka Cocon ruokailuhetki sujuu:

 

 

Cocolla on paljon liikkumistilaa, mutta se ei välitä liikkua puustaan kuin kerran viikossa tarpeilleen, minkä lisäksi se joskus harvoin myös innostuu kiipeilemään häkkinsä verkossa. Korkeasaaren asiakkaat ovat ihmetelleet, missä paljon puhuttu, eräänlaisen julkkiksen maineeseen noussut laiskiainen asustaa. Pian Coco onkin paremmin yleisön nähtävillä; sillä on nimittäin edessä muutto. Ei tosin kauas, sillä se siirretään puineen kaksikerroksisen häkin alatasoon.

Lue hellyyttävän Cocon koko tarina tuoreimmasta Seiskasta!

 

KUVA: MATTI MATIKAINEN

 

 


Teksti:
Mira Sharma
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!