Uutiset

Mika Kojonkoski joutui rajun ryöpytyksen kohteeksi: ”Se on henkisesti raskasta!”

26.11.2017 12:44

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski, 54, on nähnyt kisoja poikkeuksellisen monelta kantilta. Hän ollut peräti kolmen maan olympiajoukkueessa.

– Upeaa, että olen päässyt katsomaan toimintakulttuureja niin monessa eri roolissa, Mika kiittelee.

Hän matkustaa Peyongchangin talviolympialaisiin Etelä-Koreaan tammikuussa, viikkoa ennen olympiatulen sytyttämistä.

Olympialaisten syntipukki

Rion olympialaiset kesällä 2016 olivat suomalaisurheilijoille ja -faneille karmea pettymys. Mitalisaaliina oli ainoastaan nyrkkeilijä Mira Potkosen olympiapronssi. Syntipukiksi nostettiin Mika, ja hän sai asiasta lokaa niskaansa pitkään.

– Ihmiset tietysti haluaisivat koko ajan hyvää menestystä. Silloin kun sitä ei saada, halutaan joku syntipukiksi.

– Se on ollut henkilökohtaisesti raskasta. Olen kuitenkin ajatellut, että olen huippu-urheilun tekijänä saanut myös suitsutusta osakseni kautta historian.

Mikan menestyksekäs, 14 vuoden ura mäkihyppyvalmentajana päättyi Norjan maajoukkueessa vuonna 2011. Valmentajana Mika saavutti 34 mitalia, ja hänet valittiin pari kertaa vuoden valmentajaksi Norjassa.

– Ehkä silloin sain aiheetonta positiivista suitsutusta, ja nyt olen saanut aiheetonta paskamaista palautetta. Onhan tämä ollut henkilökohtaisen kasvun paikka, Mika myöntää.

Nimettömiä viestejä

Sosiaalisen median aikakaudella Mikalle tulee erityisesti nimettömiä viestejä.

– Niiden lähettäminen on niin paljon helpompaa kuin ennen. Ei niin syvälle olla menty, että olisi tappouhkauksia tullut, mutta henki on ollut sen suuntainen. Jonkun verran on tullut syvän rintaäänen ohjeita, että eroa jo, Mika paljastaa.

Teksti:Katja Lintunen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!