Uutiset

Michelin-palkittu mestarikokki Jouni Toivanen palasi ravintoloitsijaksi – ”Piti tulla vain konsultoimaan!”

19.01.2020 19:08

Espoon Keilaniemi on ollut yrityselämän kehto jo vuosikymmeniä. Täällä on koettu suomalaisen bisneksen tähtihetkiä, kun esimerkiksi Nokia eli huippuvuosiaan. Nykyään alueen mainetta kannattelee peliyhtiö Rovio.

Keilaniemen tärkein maamerkki on kuitenkin Accountor Toweriksi nimetty Fortumin ja Nesteen aiempi pääkonttori. Vuonna 1976 valmistunutta, yli 80-metristä tornitaloa on kutsuttu myös Raaden hampaaksi Nesteen entisen pääjohtajan, vuorineuvos Uolevi Raaden mukaan.

Lue myös: Huippuravintolan jättänyt kokki Kari Aihinen laittoi omat rahat likoon: "Nyt olen vapaa kahleista!”

Viime vuosina kuuluisaa kiinteistöä on remontoitu entiseen loistoonsa. Samalla myös tylsien toimistojen huipulle on avattu uusi ravintola, Lucy in the Sky. Sen keittiössä häärii yksi Suomen arvostetuimmista keittiömestareista, Michelin-tähdelläkin palkittu Jouni Toivanen, 44.

Vielä viikkoa ennen ravintolan avausta Lucy in the Sky -ravintolan remontti oli pahasti kesken. Seiskan ilmestyessä tornitalon huipulla oleva ruokapaikka on avoinna myös asiakkaille.
Vielä viikkoa ennen ravintolan avausta Lucy in the Sky -ravintolan remontti oli pahasti kesken. Nyt tornitalon huipulla oleva ruokapaikka on avoinna myös asiakkaille.

Panostin perheeseen

Jouni keräsi aikoinaan arvostusta ravintola Luomossa, joka sai Michelin-tähden vuonna 2010. Se sulki ovensa neljä vuotta myöhemmin, eikä huippukokilla ole ollut sittemmin omaa ravintolaa.

Ennen kuin nyt.

– Tännekin minun piti tulla vain konsultoimaan villiruoka-asiaa. Homma kuitenkin eskaloitui, ja lähdin sitten mukaan kokonaisvaltaisesti, Jouni Toivanen selittää.

Lue myös: Näin Michelin-kokki Tommi Tuominen juhli huimaa saavutustaan: 12 litran samppanjapullo!

Mestarikokki on pysynyt poissa ravintola-areenoilta perhesyistä.

– Työ on aika iltapainotteista. Olen halunnut viettää aikaa lasteni kanssa, joten päivätyöt ovat maistuneet. Nyt lapset ovat vanhempia ja pystyn taas sitoutumaan isoon projektiin.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!