Michelin-palkittu Kim Mikkola kannustaa rohkeuteen – huippukokin vinkit kotikeittiöön!

Uutiset | 01.03.2020 21:03

Michelin-tähdellä palkittu helsinkiläisen ravintola Inarin nokkamies Kim Mikkola, 30, panostaa hyvään ruokaan myös omassa arjessaan. Niin kuin ravintola Inarissa, myös kotikeittiössä syntyy kasvispainotteista, usein aasialaista ruokaa.

– Pidän kirkkaista nuudelikeitoista, olen iso ramen- ja pho-fani. Yritän tehdä kevyttä, ravitsevaa ja mielellään nopeaa ruokaa. Tuoreita yrttejä ja nopeasti kypsennettyjä vihanneksia riisin tai nuudelien kanssa, Kim kertoo.

Lue myös: Arvostettu palkinto nosti huippukokki Kim Mikkolan ravintolamaailman huipulle: ”Michelin-tähdet eivät kiinnosta!”

Kotikokkeja hän kannustaa rohkeuteen jo ruokaostoksilla.

– Ihmisten pitäisi haistella ja kosketella enemmän niitä appelsiineja hyllyllä. Olen ihmeissäni, kun näen jonkun noukkivan pussi kädessä raaka-aineita mukaan.

Lue myös: Näin Michelin-kokki Kim Mikkolan ura sai alkunsa: ”Kaikki rahat menivät bussimatkoihin!”

Vaikka Kim panostaa työssään käsityöhön, hän vannoo myös yksinkertaisuuden nimiin.

– Joskus täydelliseen annokseen riittää, että leikkaa salaatin auki ja pursottaa hyvän majoneesin päälle. Jos ruoka on herkullista, se riittää.

Kim Mikkola luottaa kotikeittiössään aasialaisiin makuihin. – Minulle tulee yhtä kotoinen olo niin ruisleivästä kuin tofusta.
Kim Mikkola luottaa kotikeittiössään aasialaisiin makuihin. – Minulle tulee yhtä kotoinen olo niin ruisleivästä kuin tofusta.

 

Lue myös: Michelin-palkitulla Kim Mikkolalla karu menneisyys huippuravintolan kokkina: Elin asunnottomana juna-asemalla!

Viisi vinkkiä

1. Paahda ruisleipä kokonaisena kannet toisissaan kiinni – tällöin ruisleipä on kuin vasta paistettu. Rapeat ulkokuoret, pehmeä, höyryävä ja herkullinen. Voi aateloi annoksen.

2. Pese riisi ennen keittämistä. Tässä on lähes pomminvarma resepti onnistuneelle riisille: 600 g riisiä ja 800 g vettä. Keitä riisi miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt riisiin ja haihtunut.

3. Mausta soijasi sitruksella. Soijakastike antaa juuri sen pienen umamin, pyöreyden ja täyteläisyyden ruokiin, kastikkeisiin, dippeihin. Soijakastike ja sitrukset ovat kavereita. Kun maustat soijakastikkeesi riisietikalla, mirinillä ja sitrusmehuilla, saat ponzu-kastikkeen. Ponzu sopii niin lihan kuin kalan kanssa. Grillattu kana, jota on penslattu ponzulla, on taivaallista. Tai höyrystetty parsakaali ponzu-aateloinnilla. Ammattivinkkinä sanoisin vielä, että katsuobushi eli kuivattu ja savustettu tonnikala antaa ponzuun huikean lisän. Myös merilevä toimii.

4. Pidä hauskaa laittaessasi ruokaa! Ei se niin vakavaa puuhaa ole.

5. Osta vähemmän – osta parempaa!

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!