fbq
Uutiset
16.08.2016 19:52
Teksti: Maija Knuuttila|Kuvat: Seiskan toimitus
Meiju Suvas laihdutti reippaasti: Enää en siedä suklaata!
Meiju Suvas laihdutti reippaasti: Enää en siedä suklaata!
Uutiset
16.08.2016 19:52
Teksti: Maija Knuuttila|Kuvat: Seiskan toimitus

Laulaja Meiju Suvas, 57, on pudottanut painoaan huhtikuun lopusta noin 10 kiloa. Elämäntapamuutos sai alkunsa, kun Meiju asteli lääkärissä puntarille. Meiju punnittiin, koska hänet piti nukuttaa hammasimplantin laiton takia.

– En ollut käynyt puntarissa hetkeen. Kun näin lukeman, olin järkyttynyt. Päätin, että nyt on pakko tehdä jotain, Meiju kertoo.

Tärkeimmäksi työkaluksi painon pudotuksessa Meiju kertoo ruokavalion muutoksen. Laulaja on jättänyt pois vaalean leivän ja karkit.

– Paino on pudonnut pitkälti ruokavaliolla. Karkkien jättäminen oli jo iso asia. Syön hieman karppaustyyppisesti, mutta itse kehittämälläni tavalla.

Meiju ei noudata ruokavaliotaan liian orjallisesti. Hän kertoo esimerkiksi nauttivansa silloin tällöin lempiherkkuaan grillimakkaraa. Sen sijaan aiemmin rakastamaansa suklaata hän ei enää voi painonpudotuksen myötä sietää.

– Tämä on oma sisäinen projektini. Uskon, että hitaasti hyvää tulee.

 

Meiju nyt.

 

Puoli kiloa viikossa

Meiju kertoo laihtuneensa viikossa noin puoli kiloa. Laulaja ei panikoi, vaikka paino välillä heilahtelee. Hänellä on projektissa tukena muita laihduttajia.

– Meillä on porukka, jossa mietimme näitä asioita. Tsemppaamme toisiamme, ja jos joku meinaa repsahtaa, niin muilta saa hieman kurinpalautusta, Meiju nauraa.

Laulaja ei ole määritellyt itselleen ihannepainoa, vaan kiloja pudotellaan niin kauan, kun itsestä tuntuu hyvältä.

 

Meiju tammikuussa.

 

Vaatteet roikkuvat

Painon pudotus tuntuu kropassa, vaikka Meiju kertoo, että muutokselle tahtoo sokeutua. Parhaiten kilojen karisemisen näkee roikkuvista vaatteista. Meiju on jo joutunut suuntaamaan vaateostoksille.

– Ihminen ei huomaa lihomista eikä laihtumista. Eihän sitä muuten lihoisi. Aloitin muutoksen terveydellisistä syistä ja jalkojeni vuoksi.

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »