Sanna Marin

Me Naiset: Pääministeri Sanna Marin toivoo toista lasta – työ hankaloittaa lapsentekoa: "Ei ole oikeutta minkäänlaiseen vanhempainvapaaseen!"

Uutiset | 03.06.2020 11:34

Suomen pääministeri Sanna Marin, 34, kaipaa perheeseensä uutta tulokasta, kertoo Me Naiset -lehti. Määrätietoinen pääministeri tahtoisikin itselleen toisen tyttären kotitalouteensa. 

Marinilla ja hänen kihlatullaan Markus Räikkösellä on ennestään 2-vuotias tytär Emma. Pariskunta on ollut yhdessä vuodesta 2004 asti ja he menivät kihloihin vuonna 2017. 

- Toivoisin kovasti perheenlisäystä, pikkusisarusta Emmalle. Nykyinen työni tekee kuitenkin asiasta vaikean. Ministerin tehtävä lienee Suomessa ainoa, jossa ei ole oikeutta minkäänlaiseen vanhempainvapaaseen, Marin sanoo lehden haastattelussa. 

Lue lisää: Sanna Marinin Markus-rakas paljasti kohutussa Vogue-haastattelussa pariskunnan ensitapaamisen – pääministerillä toisenlainen näkemys! 

Koronatilanteen aiheuttamien hankaluuksien takia Marinin työpäivät ovat venyneet huomattavasti. Poikkeusolojen ja valmiuslakien asettamiset vaativat paljon aikaa kokouksissa istumista. 

– Erityisesti maalis-huhtikuussa tein hyvin pitkiä työpäiviä aamusta iltaan seitsemänä päivänä viikossa. Hallitus kokoontui usein, ja pöydällä oli aina isoja asioita.

Elämänsä miehen Markuksen Marin tapasi hyvin nuorena ja heiltä löytyi erityinen yhteys jo varhain. 

– En suinkaan suunnitellut tapaavani 18-vuotiaana elämäni miestä, se vain meni niin. Minkäs sille mahtaa, että oikea ihminen sattui kohdalle niin varhain. Kipuilin aluksi asian kanssa, koska olin ajatellut viettää vapaata ja itsenäistä nuoruutta. Mutta ei toista voi laittaa sivuun siksi, ettei hän sovi sen hetkisiin suunnitelmiin. Ihmisiä pitää arvostaa, Marin toteaa.

Lähde: Me Naiset 
 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!