fbqMauno Koiviston vävy Heikki Allonen presidentin muistotilaisuudesta: Maunon kaltainen, hengeltään mutkaton | Seiska
Tellervo Koivisto ja Heikki Allonen

Mauno Koiviston vävy Heikki Allonen presidentin muistotilaisuudesta: Maunon kaltainen, hengeltään mutkaton

Uutiset | 25.05.2017 16:56

Presidentti Mauno Koiviston hautajaiset jatkuivat siunauksen, surusaattueen ja hautaan laskun jälkeen muistotilaisuudella Säätytalolla, joka sijaitsee lähellä Koiviston entistä työpaikkaa Suomen Pankkia.

Säätytalo

Tilaisuuden aloitti tervetuliaispuheella Koiviston tyttären Assi Koiviston puoliso, toimitusjohtaja Heikki Allonen.

- Mauno Koiviston perheen puolesta toivotan teidät tervetulleiksi tähän tilaisuuteen, jonka toivomme jäävän mieleenne hänen kaltaisenaan, hengeltään mutkattomana vastaanottona, joka samalla muistuttaa meitä hänen muistovärssynsä viestistä - on syytä olettaa, että kaikki menee hyvin.

Vävyltä loppukevennys surun keskelle

Mauno Koivisto menehtyi Suomen 100-vuotisjuhlavuotena.

Heikki Allonen kertoi perheen toivoneen, että entisen valtiomiehen hautajaispäivästä jäisi muisto, joka heijastaisi myös Koiviston 93 vuotta kestänyttä elämää ja Suomen historian vaiheita.

Kiitettyään Koiviston hautajaisiin osallistuneita viranomaisia ja muita tahoja Heikki Allonen kevensi tunnelmaa "manumaiseen" tyyliin.

- Ennen kuin annan puheenvuoron pääministeri Sipilälle, haluan jakaa kanssanne toisen presidentin mielilausahduksista, joka oli: On se lohdullista tietää, että halvat perusmaut ovat niin hyviä. Se ei välttämättä kuvaa tämän tilaisuuden tarjontaa, jonka toivon teille maistuvan.

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:All Over Press ja Lehtikuva

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!