fbq
Uutiset
12.03.2019 08:23
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Timo Korhonen, Seiskan arkisto ja Arin kotialbumi
Ari Saarinen muisteli Matti Nykästä.
Matti Nykäsen hautaan kantanut ystävä Ari Saarinen muistelee villiä Thaimaan-lomaa Matin kanssa: ”Heräsimme Pattayan rannalta toppatakit päällä!”
Uutiset
12.03.2019 08:23
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Timo Korhonen, Seiskan arkisto ja Arin kotialbumi

Ari Saarinen tutustui Matti Nykäseen jo Jyväskylän urheilukentällä, ja kaveruus jatkui Matin kuolemaan saakka. Kaverukset olivat päivittäin tekemisissä puhelimitse, mutta tapasivat usein keikkamatkoilla.

Matkaan mahtui paljon iloa ja surua, mutta milloinkaan Ari ei kuvitellut, että joutuisi kantamaan parhaan ystävänsä arkkua.

Lue myös: Matti Nykäsen paras ystävä Ari Saarinen muistelee: ”Silloin tajusin ensimmäisen kerran, ettei kaikki ole kunnossa…”

Yksi kaverusten veijarireissuista oli jäänyt molemmille mieleen niin, että he muistelivat sitä aina uudestaan Matin viimeisiin elinpäiviin saakka.

Vuonna 1990 Ari oli Mattia vastassa Jyväskylässä, kun tämä saapui Suomeen hopeamitali kaulassa lentomäen MM-kisoista. Matti ei halunnut jäädä kotimaahan lepäilemään, joten kaksikko lähti siltä istumalta taksilla Jyväskylästä Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

– Meidän oli alun perin tarkoitus lähteä Malesiaan, mutta emme ehtineet siihen koneeseen. Menimme seuraavaan koneeseen, joka lensi Thaimaahan.

Kaverusten Thaimaan-reissu 1990-luvun alussa jäi niin elävästi molempien mieleen, että sitä muisteltiin yhdessä toistuvasti.
Kaverusten Thaimaan-reissu 1990-luvun alussa jäi niin elävästi molempien mieleen, että sitä muisteltiin yhdessä toistuvasti.

Lue myös: Matti Nykäsen lapsuudenystävä huomasi muutoksen kaikkien aikojen mäkikotkassa: ”Sairaus teki Matista entistä aremman!”

Ystävyksillä oli toppatakit päällä ja verkkarit jalassa, kun he saapuivat 30 asteen lämpöön. Matkatavaroita he eivät olleet kiireessä ottaneet matkaan.

Matka jatkui Bangkokista Pattayalle.

– Siellä eksyimme ensimmäisenä iltana hotellista, ja heräsimme seuraavana aamuna rannalta talvitakit päällä. Olimme nukkumassa vierekkäin rantatuoleissa, ja vanha thainainen tuuletti meitä viuhkalla. Lopulta kahden viikon matka muuttui kolmeksi viikoksi. Se oli hauska reissu.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »